Kereki látnivalói

Balatoni Madárkert

Cím Kereki Petőfi u. 58. 46.797324 N, 17.911487 E
Kapcsolat Telefon: 30/866-6444 Web: www.madarkert.hu Email küldése
A Balatoni Madárkert, az elsőként megnyitott díszmadárpark, ahol társállatként tartott madarak, hazai viszonylatban a legnagyobb fajválasztékban találhatók meg. Látogatóinkat már két fő résztvevőtől, a belépőjegy árába foglalt, naponta több alkalommal indított szakvezetés segítségével kalauzoljuk körbe a park területén, egyedi ismeretanyagot kínálva.

Tenyésztelepünkön nem az elterjedt állatkerti gyakorlatot alkalmazzuk, hol külső röpdékbe kicsukott állatok fogadják a vendéget, így a kétterű madárházakban több-kevesebb madarunk csak az említett szakvezetés során látható! Ez a technológia nemcsak maximális élményt nyújt, de biztosítja madaraink egészséges, hosszú életét és utódnevelését is.

Fokozottan felhívjuk leendő látogatóink figyelmét, hogy legalább az ilyen madárházak előtt kövessék az előadót, mert nemcsak az elhangzó információkról maradhatnak le, de valószínűleg több madárfaj látványáról is! Különösen igaz ez kánikula időszakaiban, amikor a dél körüli órákban kifejezetten nem ajánlott a látogatás! Ilyenkor a madarak is a belső, hűvösebb helyekre vonulnak, ahol nincsenek szem előtt. A parklátogatás szabadtéri program! A madaras kaland végén simogatható néhány kisállat - nyuszik, sünik, csincsillák, minilovak.

A vendég egyéni döntése alapján a park szakvezetés nélkül is megtekinthető, fentiek tudomásul vételével! Családi játszóterünket, előzetes egyeztetés követően, kizárólag a nagykorú kísérőkkel érkező gyermekek használhatják, csoportok számára a közeli köztéri járszóterek állnak rendelkezésre!
Balatoni Madárkert, Kereki Balatoni Madárkert, Kereki Balatoni Madárkert, Kereki Balatoni Madárkert, Kereki