Kemenesmihályfa látnivalói

Letűnt Idők Vendégház

Cím Kemenesmihályfa Hunyadi J. út 75. 47.284629 N, 17.110670 E
Vendégeinknek egy olyan időutazást kínálunk a múltba, nagy- és dédanyáink idejébe, ahol a kiállított népi használati tárgyak nemcsak a falat díszítik, hanem ki is lehet próbálni azokat. Vendégházunk egy élő tájház a pihenni vágyóknak, akik korhű környezetben szívesen nosztalgiáznának kicsit. Ideális pihenőhely turistáknak, akik szeretik a csendes, természetközeli környezetet. Lehetőség van megélni azt az életformát, amit őseink: kenyérsütés kemencében, főzés sparhelten, mosakodás dézsában, víz húzása a kerekes kútról, kulturált kerti wc használata.

Elődeink harmóniában éltek a természettel, itt kakasszóra lehet ébredni, ezen kívül a hagyományos rackajuhok látványa is nyugtatja a lelket. A kertben bográcson lehetőség van gulyáslevest is főzni vagy grillezni, petróleumlámpával világítani felidézve a falusi élet romantikáját.

A hagyományok őrzése és néprajzi értékeink óvása mellett a szálláshelyet felszereltük modern kényelmi eszközökkel. Hűtőszekrénnyel és kávéfőzővel ellátott, teljesen felszerelt konyha, síkképernyős TV és saját, zuhanyzós fürdőszoba található toalettel. Mikrohullámú sütő, főzőlap és vízforraló is rendelkezésre áll. A farmon a wifi és a parkolás ingyenes.

Környékbeli turisztikai, kikapcsolódási lehetőségek:
A vendégház tulajdonosa festőművész, helyben az ő galériája is megtekinthető: Sipos Csaba Galéria. /online elérhetősége: www.siposgaleria.hu/

Ha szeretné felfedezni a környéket, nagyszerű túrázási úticél a Ság hegy, a környék kerékpározáshoz is ideális. Ajánljuk még a Kemenes Vulkán Parkot, Vulkán Fürdőt, Mesteri Fürdőt, Pannónia Ringet Ostffyasszonyfán, Nádasdy-várat Sárváron. A sümegi vár 40 km-re található, Egyházashetyén a Berzsenyi Dániel Emlékház látogatható.

Étkezés rendelt étel kiszállításával valamint a környező településeken Celldömölkön, Nagysimonyiban, Sárváron oldható meg.
NTAK szám: MA22045551
Letunt_idok_vendeghaz_1.jpg Letunt_idok_vendeghaz_6.jpg Letunt_idok_vendeghaz_2.jpg Letunt_idok_vendeghaz_3.jpg