Kecskemét látnivalói

Vackor Vár Erdei Iskola

Cím
Kecskemét
Belsőnyír 202.
46.951206 N, 19.565063 E
Útvonaltervezés
Kapcsolat
Telefon: 76/706-060
Web: www.vackorvar.hu
Email küldése
A Vackor Vár Erdei Iskola a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben, a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében található. Fő célkitűzése a 6-18 év közötti korosztály természetszeretetének, környezetbarát szemléletének és viselkedésének kialakítása.

"Aki sokat jár erdőbe, megtanul összhangban élni környezetével, türelmesebb lesz, következésképpen toleránsabb a másik emberrel."

A minden igényt kielégítő, impozáns épületegyütteshez 46 fős, kétcsillagos szálloda, játszótér, erdei tornapálya, valamint 20x40 m-es aszfaltos kézilabda/futball és kosárlabdapálya is tartozik.

A több mint ezer hektáros Nyíri erdőből - mely dámvad, őz, vaddisznó, nyúl, róka, mókus, számtalan madárfaj és apróvad élőhelye - 26 hektár szolgálja az élményekben gazdag kikapcsolódást. Az 1848 méter hosszú tanösvényen az önálló ismeretszerzést segítő tájékoztató táblák mutatják be az erdő élővilágát. A Nyíri erdészházban gazdag gyűjtemény állít emléket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nagyjainak. Szomszédságában található valódi kis ékszerdoboz a Szent Hubertus kápolna. Az erdei iskola egyik oktatási helyszíne a Kecskeméti Arborétum is.

Az iskolaszünetekben és a nyári hónapokban a gyermekek érdeklődésének megfelelő táborokat szervezünk. Legnépszerűbbek az ősmagyarság szokásait felelevenítő Nomád, az ügyességi gyakorlatokkal tűzdelt Íjász, valamint az éjjel-nappal erdőjáró programokat magában foglaló Túlélő tábor.
Kecskemet_Vackor_Var_1.jpg Kecskemet_Vackor_Var_2.jpg Kecskemet_Vackor_Var_3.jpg