Karcag látnivalói
Lombkorona sétány
Cím
Karcag
Liget út
47.318223 N, 20.902817 E
Útvonaltervezés
Kapcsolat
Telefon: 56/512-110
Web: www.nefag.hu
Email küldése
2005-ben Karcag város és környéke lakosságának régi vágya teljesült, amikor a város környéki, zömében tölgyerdőben kialakításra került a Karcagi Parkerdő.

A NEFAG Zrt. és a Karcagi Önkormányzat közös munkájának eredményeként, a feltárást követően megvalósult egy sétáló, kocogó pálya és a hat állomásos tornapálya mintegy 850 m hosszúsággal. A bővítésre, a munka folytatására azonban egyre nagyobb igény merült fel, így a már korábban elkészített tervek alapján idén elkezdődhetett a Parkerdő megújítása.

A felújítás eredményeként egy új, 900 m-es futópálya került kialakításra és a város környezetének élővilágát bemutató tanösvény is megvalósult. A régi tornapálya területe és az új létesítmény összekapcsolódott, így a sportolni vágyók ötféle hosszúságú futópályából választhatják ki maguknak a megfelelő erősségűt. Az újonnan kialakított helyszíneken korszerű, tájba illő információs és irányítótáblákat helyeztek el, megkönnyítve a tájékozódást és biztosítva az új, érdekes ismeretek megszerzését.

A lombkorona sétány és tanösvény egész évben ingyenesen látogatható.