Hosszúpereszteg látnivalói

Szajki tavak Strand

Cím Hosszúpereszteg Fürdő u. 10. 47.055961 N, 17.009371 E
Kapcsolat Telefon: 95/460-317 Web: www.szajkitavak-strand.hu
A turisztikai fejlesztés során a tó partrendezési munkálatain túl sor került egy homokos partszakasz kialakítására, új helyet kapott a felújított bejárat, és a vizesblokk is teljesen korszerűvé vált.

A szajki 6-os számú tó áll a fürdőzni vágyó vendégek részére. A strand partszakasza 200 méter hosszú és mintegy 2 hektár füvesített terület áll rendelkezésre facsoportok árnyékában, melyen helyet kapott futballpálya, röplabdapálya, pingpong asztal és egy játszótér is. A tavon vizibiciklizni, csónakázni és kajakozni is lehet. Vendégeinket várjuk éttermünkbe, felújított apartmanunkba, a nagyobb csoportokat pedig ifjúsági szálláshelyünkre.
Parkolás ingyenes!

Az üdülőhelyen található több vendéglátó egység, élelmiszerbolt, kalandpark, lovarda és lehetőség van horgászatra, gokartozásra valamint túrázásra.
A horgászást kedvelőknek ideális a halban bővelkedő 5-ös és 4-es számú tavak kínálata.

Ebben a szinte érintetlen szépségű erdőben, egy széles völgy húzódik. Benne az Endréd és Gecseny környékén eredő Csörgető ér folydogál. Ez az ér táplálja a 11 tóból álló egymással völgyzáró gáttal kialakított tórendszer. A tavak összterülete 35 hektár, az átlagos vízmélység 1,2-3 méter.
Szajki tavak Strand, Hosszúpereszteg Szajki tavak Strand, Hosszúpereszteg Szajki tavak Strand, Hosszúpereszteg