Hatvan látnivalói

Hatvani Vadaspark

Cím Hatvan Szúnyog-sziget 47.674500 N, 19.677064 E
A hatvani vadaspark a város szívében közismert nevén, szúnyog szigeten található, 6,3 hektáros területen, amely 2014 júniusában került kialakításra és azóta is folyamatos fejlesztés alatt áll. Minden korosztálynak, de különösen kisgyermekes családoknak, állatbarátoknak, erdész és vadász kollégáknak, természetkedvelőknek élménydús kikapcsolódási lehetőséget jelent.

A park állatállománya igen gazdag. Megtalálható számos hazai vadászható nagyvadfaj, a gím- és a dámszarvas, valamint a muflon is, továbbá kisebb testű emlősök, mint a vadászgörény és a mosómedve, a háziállatokból pedig a kecskétől a szamárig még ennél is színesebb a „felhozatal”.
A populáció nemrég gazdagodott egy magyar tarka tehénnel és parkunk lakói között szürke marhák és vízi bivaly is megtalálható.

A fejlesztéseket és az üzemeltetést a Hatvani Szolgáltató Kft. látja el.

A Hatvani Vadaspark a téli hónapokban reggel 9 órától délután 4 óráig várja a látogatókat. Nyaranta a nyitva tartási idő rugalmasan alkalmazkodik az adott évszakban megszokott életformához.

A vadaspark megközelíthetősége a lombkorona sétány hídjáról történik, melyben a kihelyezett táblák segítik a tájékoztatást. A parkolás pedig a Népkertben a Zagyva gát mellett, vagy a kórház mögötti új parkolóban.

Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy a gátról történő megközelítés tilos.
Szolgáltatásaink között örökbefogadásra is van lehetőség. A helyszínen lehet érdeklődni efelől. A Hatvani Vadaspark szoros együttműködésben áll a Tourinform Hatvan irodával. Az iroda kollégái nyújtanak információt a vadasparkról.

Csoportos látogatás esetén (minimum 10 fő) kérjük egy héttel előre jelezzenek. Igény esetén idegenvezetést tudunk biztosítani.
Hatvani Vadaspark, Hatvan Hatvani Vadaspark, Hatvan Hatvani Vadaspark, Hatvan Hatvani Vadaspark, Hatvan