Gyönk látnivalói

Magyary-Kossa kastély

Cím Gyönk Táncsics Mihály u. 468. 46.556233 N, 18.473835 E
Kapcsolat Web: www.magyary-kossa.hu
A Tolna megye középső vidékén, Gyönkön álló, hányattatott sorsú Magyary-Kossa kastély ismét az egykori építő- és tulajdonos család kezébe kerülve ébredezik sok évtizedes csipkerózsika-álmából.

A műemlék épület, amelyet a kommunizmusban a helyi tsz használt magtárként, mára teljesen megújult. A kastélyt kastélyszállóként, lakásétteremként és kulturális találkozóhelyként üzemeltetjük, de bárkit szívesen látunk egy rövid látogatásra is.

Környékünk a borturizmustól a vadászaton át a gyógy- és wellness fürdőzésig számos lehetőséget kínál a tartalmas kikapcsolódásra.

Kastélyszálló
Kastélyunk nem egy, a hagyományos értelemben vett szálloda...
Vendégeinket egy ma is „élő” kastélyba érkeznek, hogy eltöltsenek ott néhány napot a tulajdonos családnál vendégségben. Nincsenek „egyenbútorok”, szinte minden bútordarab saját történettel rendelkező korabeli tárgy.

Ételkínálatunkban felelevenítjük az egykori úri konyha mára elfeledett vadételeit és egyéb fogásait. Ételeink csak minőségi, lehetőség szerint saját, bio, vagy helyi alapanyagokból készülnek; egészséges, hagyományos módon, mikrohullámú sütő és mesterséges helyettesítő anyagok (pl. margarin) nélkül.

Jelenleg 3 kiadó lakosztályunk van, melyekben egy dupla ágy, illetve egy teljes értékű harmadik ágy is van.
Hálószobáink alapterülete 36 m2, amelyhez további kb. 15 m2-nyi alapterületű elő- és fürdőszoba tartozik.
Szobáink közül 1 fürdőkáddal, 2 pedig zuhanykabinnal van felszerelve.
További 2 lakosztályt alakítunk még ki, ezek is hamarosan berendezésre kerülnek.
Magyary-Kossa kastély, Gyönk Magyary-Kossa kastély, Gyönk Magyary-Kossa kastély, Gyönk