Gyomaendrőd látnivalói

Hantoskerti-holtág

Cím Gyomaendrőd Hantoskerti út 46.940823 N, 20.834065 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
A holtág 1871-1890 között jött létre, a Hármas-Körös bal parti ármentesített területen helyezkedik el, közigazgatásilag a Békés megyei Gyomaendrőd városhoz, a gyomai belterülethez tartozik. Helyi elnevezései még: Falualji, Révlaposi holtág, Dögi.

Mivel a holtág Gyomaendrőd belterületi részén fekszik, partvonala jelentős mértékben beépített. Szabadon horgászható részei leginkább csak a holtági végekre, illetve az Erzsébet-liget környéki területeken lehetséges. Horgászturisztikai jelentősége többnyire a telektulajdonosok körére, illetve az esetlegesen üdültetési / horgásztatási céllal kiadott nyaralók biztosította horgászlehetőségekre vonatkozik.

Halállománya a szövetségi (KHESZ) hasznosítási gyakorlatnak megfelelően a ponty különböző korosztályaival (egy-, két-, három nyaras és alkalmanként extra méretű), illetve előnevelt ragadozókkal, valamint keszegfélékkel kerül kialakításra.
A vízterületen való horgászatnál érdemes figyelembe venni a meder néhol igen előrehaladott mértékű feliszapoltságát, ennek megfelelően a vízközti úszós, a lebegtetett, illetve a nádfalak előtti zónát célzó módszerek lehetnek különösen eredményesek.
Hantoskerti-holtág, Gyomaendrőd Hantoskerti-holtág, Gyomaendrőd Hantoskerti-holtág, Gyomaendrőd