Gyenesdiás látnivalói

Gyenesi Lidóstrand

Cím Gyenesdiás Oppel Imre stny. 46.763029 N, 17.277614 E
Kapcsolat Telefon: 83/511-790 Web: www.gyenesdias.info.hu
A község kisebb, lidós strandja, a Gyenesi – a település nyugati végében – elsősorban a kisgyermekes családok kedvence. Nyugodt környezete lehetővé teszi, hogy családja mellett a természet varázslatos világát újra és újra megcsodálhassa.

A strand 2019-ben először vett részt a Kék Hullám Zászló strandminősítésen, melyen “újoncként” 4 csillagos minősítést ért el, majd 2020-ban már a legmagasabb 5 csillagos minősítést érdemelte ki, köszönhetően az elmúlt évek fejlesztéseinek.

A kisgyermekes családok által igen kedvelt strand varázsa nyugalmában és szép természeti környezetében rejlik. Míg gyermeke az árnyékos homokozóban és a part menti kisvízben játszik, Ön nyugodtan pihenhet és élvezheti a szabadnapokat.

A nagyobbak a homokos strandfoci pályán rúghatják a bőrt, vagy birtokba vehetik a nemrég kialakított strandröplabda pályát, de vízibicikli kölcsönző is várja a strandolókat. Nagy homokozó, játszótér hajóval, valamint memória és torpedó játékok csalogatják a játékoskedvű gyerkőcöket.

2019-től Mozdulj Balaton a Gyenesi Lidóstrandon is, melynek keretében szombatonként sportversenyekre várják a játékoskedvűeket.
Aki pedig megéhezne, széles kínálatból választhat a strandi büfékben.

A Gyenesi Lidóstrand szintén ingyenesen látogatható Gyenesdiás Plusszal!
Gyenesi Lidóstrand, Gyenesdiás Gyenesi Lidóstrand, Gyenesdiás Gyenesi Lidóstrand, Gyenesdiás