Gutorfölde látnivalói

Kabala Lovas Panzió

Cím Gutorfölde Rádiháza 10. 46.653771 N, 16.771076 E
Kapcsolat Telefon: 30/725-3028 Web: www.radihaza.hu Email küldése
A Kabala Lovas Panzió a festői szépségű Rádiházi Ménesben található. A ménesalapító Bartha László kúriáját 1988-ban építették át panzióvá. A nagy teraszon a lovasszoborra nézve szinte érezzük a régi uraság jelenlétét. A nagy folyosó falain látható régi festmények és a ménes tenyészeredményeit, sikereit megörökítő képek különleges hangulatot árasztanak.

10 tágas, ízlésesen és barátságosan berendezett szoba várja a vendégeket egész évben akár nyaralásra, akár évfordulóra. A panzió étterme kulináris élményeket nyújt a hagyományos és helyi, de a nemzetközi konyha terén is. Rendezvények megtartására (születésnapok, jubileumok) alkalmas helyszín az étterem vagy a hangulatos pincehelyiség.

A ménes területén kellemes sétákat tehetünk . Tavasszal és kora nyáron megcsodálhatjuk és meg is simogathatjuk az új évjáratú kiscsikókat és egy kis szerencsével akár tanúi is lehetünk egy csikó világrajövetelének. Az 1-2 éves csikók Rádiházától 1,5 km-re levő görbői csikótelepen nevelődnek. Jó minőségű aszfaltozott út vezet a csikótelepre, de gyalog is kiérhetünk 20 perc alatt.

Bent a ménesben az anyakancák istállóján kívül végiglátogathatjuk a ménistállót, az idomítóistállót – ahol a kiképzés alatt levő fiatal lovak és a sportlovak láthatóak – és nem utolsósorban a lovasiskola igen kedves, szelíd lovait. Az istállók közvetlen közelségében terülnek el a környező dombokon levő legelők, amelyeken legelő ménes látványa mindenkit elbűvöl.
Kabala Lovas Panzió, Gutorfölde Kabala Lovas Panzió, Gutorfölde Kabala Lovas Panzió, Gutorfölde