Gersekarát látnivalói

Sárvíz-tó

Cím Gersekarát Kossuth u. 46.960216 N, 16.743670 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
Gersekarát Vas megye déli részén, az úgynevezett Vasi Hegyháton, Vasvártól 9, Körmendtől 18 km-re fekvő 770 lakosú község. A település területe 1992 hektár 2288 m2. Relatív földrajzi fekvése szerencsés, mivel közel helyezkedik el az osztrák és a szlovén határhoz is.

A tó és környéke - A község déli részén mesterségesen kialakított, kellemes környezetben lévő jóléti tározó révén Gersekarát turisztikai értékek tekintetében a Vasvári kistérség egyik legjobb adottságokkal bíró települése. A 36,3 hektáros Sárvíz-tó (korábban Olimpia-tó) egy igazi horgászparadicsom, valamint két elő-tározója kedvelt kirándulóhely.

A Sárvíz-tavat a Sárvíz-patak és a Csengő-patak táplálja, egy-egy elő-tározón keresztül, erről kapta a nevét is. A tó vize alkalmas fürdőzésre és vízi sportok űzésére is egyaránt. Szépen kidolgozott parttal rendelkezik. Jelzett túra útvonal halad át a tó környékén.

A tóban minden hazai hal megtalálható. A 36 hektáros víznek csak egy oldala horgászható, a túloldal erdős rész, ahová nem lehet bemenni, és csónakból sem lehet horgászni, azaz horgászni kizárólag Gersekarát település felöli partoldalon szabad. Hétvégeken érdemes időben elindulni, mert eléggé telített a part, és érdemes tájékozódjunk is, hogy mikor, milyen versenyek vannak, mert akkor egyes részeken nem lehet horgászni.
Sárvíz-tó, Gersekarát