Füzesgyarmat látnivalói

Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm

Cím Füzesgyarmat Klapka utca 41. 47.116847 N, 21.220389 E
Békés megye északi részén található Füzesgyarmat városa. Ebben a városban élek családommal együtt. Már gyermekkorom óta nagyon szeretem az állatokat, vágyam az volt, hogy sokfajta saját állattal foglalkozhassak, esetleg másnak is bemutathassam.

2010-ben kezdtem el komolyabban gyűjteni őket. Folyamatosan építettem családommal a voliereket, hüllőházat hoztunk létre és különböző építményeket az állatok számára, így megfelelő életkörülményeket tudtunk biztosítani számukra. Az évek során folyamatosan bővült az állatfajták létszáma, mára már közel 100 fajta állat tekinthető meg nálunk. Ez a szám reményeink szerint csak emelkedni fog. Vannak őshonos magyar fajták és más földrészeken élők is.

2014-ben megkaptuk néhány vadfajtának a tartási engedélyét, így vadfarmként is működünk. 2016-ban létrehoztunk egy alapítványt.
Nemcsak az állatok létszáma emelkedik folyamatosan, hanem az állatpark területe is. Mára már 5000 m2-t ölel fel a hozzánk érkező vendégek számára.

Ezt az állatparkot önerőből hoztuk létre sok-sok munkával, odaadással. A családunkban mindenki szereti az állatokat, szívesen gondozzuk őket. Mivel családias környezetben élnek állataink, így sok közülük szelíd. Több fajta van, amit meg is lehet simogatni. A gyermekeknek játszóteret építettünk, a családok és baráti társaságok számára kialakítottunk egy szalonnasütő helyet, ahol bográcsozni is lehet.

Reméljük, hogy a hozzánk érkező vendégek feltöltődve, sok új élménnyel gazdagodva távoznak tőlünk.
Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm, Füzesgyarmat Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm, Füzesgyarmat Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm, Füzesgyarmat