Felsőtárkány látnivalói

Nyugati Kapu Látogatóközpont

Cím Felsőtárkány Ifjúság u. 34/1 47.981196 N, 20.434115 E
Kapcsolat Telefon: 30/336-8124 Web: www.bnpi.hu
A megújult "Karszt és Élővilága" kiállítás interaktív elemeivel szemléletesen, sok esetben játékos módon figyelhetik meg a Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják.

Az ismeretszerzést a kiállítás korábbi elemei mellett érintőképernyős eszközök, feladványok és játékok segítik. Az évszakok váltakozását követő diorámákkal mutatjuk be a bükki Őserdő és a Nagy-mező egy részletét, a karsztjelenségeket, a Bükkben jellemző élőhelyeket. Az ősemberbarlang-rekonstrukció megmutatja, hogyan is használta a bükki ősember lakóhelyeként a bükki karszt barlangjait.

A látogatóközpont egyúttal időszakos kiállításoknak is helyet ad a természettel, természetvédelmi tevékenységgel, a Bükki Nemzeti parkkal kapcsolatos fotó- és képzőművészeti alkotásoknak.

A recepción további felvilágosítást adunk a nemzeti park látogatható területeiről, a bükki települések látnivalóiról, programjairól.
Kirandulastervezo-Nyugati-Kapu-Latogatokozpont-1.webp Kirandulastervezo-Nyugati-Kapu-Latogatokozpont-2.webp Kirandulastervezo-Nyugati-Kapu-Latogatokozpont-3.webp Kirandulastervezo-Nyugati-Kapu-Latogatokozpont-4.webp