Etyek látnivalói

Meseerdő

Cím Etyek külterület 47.477999 N, 18.714827 E
Kapcsolat Telefon: 30/211-2760 Web: www.meseerdo.eu
A MESEERDŐ az Etyek 0224-es helyrajzi számú erdőterületen található, amely megközelíthető az Etyeken, illetve Botpusztán található Boti úton. Az 1. számú főút felől kanyarodva, szintén a Boti út mentén is oda lehet találni. Etyek felől a Boti utat észak-nyugat irányban követni kell, elhagyva Botpusztát.
Egyenesen haladva, a 0224-es területhez tart közvetlenül az út.

„Képzeld el, hogy egy erdőben sétálsz.
A talpad alatt érzed a földet és a leveleket, ahogy ropognak a gallyak.
Hallod a madarak énekét, és ha fölnézel, az ágak rései között megpillantod a kék eget, és látod, ahogy a leszüremlő napsugarak fénybe borítják előtted az ösvényt.
Mély lélegzetet veszel. Megérzed az erdő illatát: a moha, a gyanta, a föld és a fa szagát. Az egészet magadba szívod.”
(Mijazaki Josifumi)

A MESEERDŐ számos szabadidős és egészségmegőrző tevékenység lehetőségét teremtette meg – erdei pihenőhelyek, tanösvény, erdei pavilon kialakításával, hogy azok programhelyszínként használhatók legyenek.
Ezen helyszínek létesítésével az erdő minden korosztály számára kényelmes, barátságos környezetté válik, A lombkorona szintjén elhelyezkedőpavilonból letekintve az erdei tó tündérrózsái és apró kis szökőkútjai és a zsámbéki medence gyönyörű látványt nyújtanak.

Erdei iskolák, nyári táborok
A MESEERDŐ 4,3 ha bekerített területe kiváló helyszínt biztosít a nyári erdei iskolai programok lebonyolításához.
A hely különlegessége: az erdei iskola domboldalon helyezkedik el kőrisek, akácok ligetében. Az erdei iskolát körülölelő ligetes erdő biztosítja a nyári melegben is a különleges erdei klímát és a friss levegőt. Játszótér, tanösvény, aranyhalas tavacska, gyógynövény kert segíti, hogy a gyermekek jól érezzék magukat.

Rekreációs programok, családi napok
A MESEERDŐ 4,3 ha területe különleges helyszínéül szolgál a családi pihenésnek és szórakozásnak. A 120 mn felgördíthető oldalfalú pavilon akár 75 fő befogadására is alkalmas, a kialakított szabadtéri helyszínek kíváló teret kínálak a családok, baráti társaságok, túrázók számára, ahol emlékezetesen tölthetnek el születésnapot, évfordulót, osztálytalálkozót vagy különböző baráti összejöveteleket.

Csapatépítő tréningek
Ha szabadtéri rendezvényhelyszínt keresünk, akkor számos lehetőség közül tudunk választani – de mégis, talán az egyik legjobb választás az, ha valahová az erdőbe, a természetbe visszük ki csapatunkat rekreációra, a megszokott mindennapi monoton rutin ellensúlyozására.

Erdei esküvők, szertartás- és rendezvényhelyszín
Az esküvői szertartáshelyszín kiválasztásakor számos szabadtéri lehetőség közül lehet választani – városi háztetők, hangulatos udvarok, szőlőhegyek dombjai – de mégis, a legfenségesebb választás az, ha valahova az erdőben teszed meg fogadalmad, a természetben a fák alatt.
A zöld székesegyház rengeteg szabadtéri teret kínál az ünnepségekhez és fogadásokhoz, ahol úgy érzhetitek magatokat, mint egy titkos kerti partin az erdőben. Ha erdei esküvőt fontolgatsz, gyere nézd meg a Meseerdőt, ahol egy különleges, gyönyörű erdei környezetben mondhatod ki az IGEN-t életed nagy napján Kedvesednek.

Szabadtéri fotózások
Párok vagy családok, gyerekek és esküvők, vagy divat és természetfotózás.
A MESEERDŐ mindegyikhez tökéletes helyszín! Gyere nézd meg!
Meseerdő, Etyek Meseerdő, Etyek Meseerdő, Etyek