Esztergom látnivalói

Búbánatvölgy

Cím Esztergom 47.800437 N, 18.803529 E
Kapcsolat Web: www.ilovedunakanyar.hu
Búbánatvölgy a Dunakanyar egyik rejtett zugában helyezkedik el, bográcsozáshoz, szalonnasütéshez, futáshoz és horgászáshoz is a lehető legjobb helyszín. Könnyedén megközelíthető, mégis csendes, félreeső helyen található. A Kerek-tó nyugati oldalán a Szamárhegy magasodik, sokan járnak ide horgászversenyekre, de a Dédai-horgásztó is remek hely a horgászáshoz.

Aki a Dédai-tóhoz szeretne ellátogatni, az mindenképpen nézzen utána az útvonalnak, mert egy darabig ugyan ki van plakátozva a helyes irány, de utána már nehezen követhető. A Búbánatvölgy nem csak a horgászok kedvenc pihenőhelye, de nagyon népszerű turistacélpont is. Sokan bicikliznek erre a kis forgalom miatt, de gyerekekkel is érdemes felkeresni a helyet, akik egy remek, korszerű játékokkal felszerelt játszótéren is múlathatják az időt. Babakocsival is könnyű közlekedni, és kutyasétáltatásra is tökéletes a környék. A völgy egyre népszerűbb a nyaralni vágyó turisták körében, de egynapos osztálykirándulásokat, baráti összejöveteleket is érdemes ide szervezni.

A Búbánatvölgy folyamatosan látogatható, de a horgászni vágyóknak figyelembe kell venni a tavak nyitva tartását, mert az időjárás függvényében változhat.
Búbánatvölgy, Esztergom Búbánatvölgy, Esztergom Búbánatvölgy, Esztergom Búbánatvölgy, Esztergom