Eger látnivalói

Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont

Cím Eger Széchenyi István u. 1. 47.900767 N, 20.373593 E
Az Egri Érseki Palota, Magyarország legnagyobb, jelenleg is működő főpapi rezidenciája. A 26 helyiségben megtekinthető egyháztörténeti és egyházművészeti kiállítás az egri püspökök és érsekek hagyatékaiból áll.

Állandó kiállításunkon a főpapok életének mindennapjaiba tekinthetnek be a látogatók. Egyházszervezői tevékenységükön túl, szakrális vezetői szerepükön át, művészetpártoló és városfejlesztő munkásságukat is bemutatjuk.

A kiállítás első részében különböző tematikus termeket, míg a végén a főpapi lakosztályt járhatják be. A második emelet karzatáról bepillanthatnak az egri érsek magánkápolnájába. A palotában folyamatosan változó időszaki kiállítások várják a kedves vendégeket. Az épület földszintjén ajándékbolt és kávézó áll a látogatók rendelkezésére.

A palota másfél óra alatt megtekinthető, csoportoknak igény esetén tárlatvezetést is tudunk biztosítani.

A látogatóközpont másik egysége az érseki pincerendszer, amely 2019. Húsvétjától várja az érdeklődőket. A kb. 50 perces vezetett túrák során a látogatók megismerkedhetnek az egri pincekultúra történetével, legendáival, műemlékeivel, mialatt megcsodálhatják a pince egyedi világát és látványosságait. A föld alatti séta közben lehetőség nyílik az Egri Érsek Bora címet elnyert borok, must és kézműves molnárkalács kóstolására.
Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont, Eger Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont, Eger Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont, Eger Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont, Eger