Eger látnivalói

Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont

Cím Eger Széchenyi István u. 1. 47.900767 N, 20.373593 E
Az Egri Érseki Palota, Magyarország legnagyobb, jelenleg is működő főpapi rezidenciája. A 26 helyiségben megtekinthető egyháztörténeti és egyházművészeti kiállítás az egri püspökök és érsekek hagyatékaiból áll.

Állandó kiállításunkon a főpapok életének mindennapjaiba tekinthetnek be a látogatók. Egyházszervezői tevékenységükön túl, szakrális vezetői szerepükön át, művészetpártoló és városfejlesztő munkásságukat is bemutatjuk.

A kiállítás első részében különböző tematikus termeket, míg a végén a főpapi lakosztályt járhatják be. A második emelet karzatáról bepillanthatnak az egri érsek magánkápolnájába. A palotában folyamatosan változó időszaki kiállítások várják a kedves vendégeket. Az épület földszintjén ajándékbolt és kávézó áll a látogatók rendelkezésére.

A palota másfél óra alatt megtekinthető, csoportoknak igény esetén tárlatvezetést is tudunk biztosítani.

A látogatóközpont másik egysége az érseki pincerendszer, amely 2019. Húsvétjától várja az érdeklődőket. A kb. 50 perces vezetett túrák során a látogatók megismerkedhetnek az egri pincekultúra történetével, legendáival, műemlékeivel, mialatt megcsodálhatják a pince egyedi világát és látványosságait. A föld alatti séta közben lehetőség nyílik az Egri Érsek Bora címet elnyert borok, must és kézműves molnárkalács kóstolására.
Eger_Erseki_Palota_1.webp Eger_Erseki_Palota_02.webp Eger_Erseki_Palota_03.webp Eger_Erseki_Palota_04.webp