Eger látnivalói

200 Éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum

Cím Eger Tündérpart utca 5 47.903446 N, 20.369905 E
Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassam a több mint 220 éves "István Pince és Nemzeti Bormúzeumunkat", amely Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el a szálloda épülete alatt. Rendezvények, pinceprogramok - borkóstolások, borgasztronómiai vacsora estek exclusive és egyedülálló helyszíne.

Az 1789-ben riolit tufába vájt eredeti pince rendszerben található az István Pince és Nemzeti bormúzeum. A pince Micski Istvánról lett elnevezve,aki az 1930-as világgazdasági válság után fogott a vendéglátós szakma műveléséhez, Arlóban. Borait Eger boros gazdáitól szerezte be, akikkel szoros barátság is kialakult. Egy-egy pohár bor mindig felüdülést nyújtott számára. Szeretettel és élvezettel fogyasztotta a bort, ha lehetősége, akkor cigányzene mellett tette mindezt.

TISZTELETÉRE ÉS EMLÉKÉRE, A KULTURÁLT BORFOGYASZTÁS EGYIK ÁPOLÓJAKÉNT LETT A PINCE NÉVADÓJA

Pincerendszer
A pincerendszer 3 ágból áll, az ágak 36-45 m hosszúak, együttes hosszuk 255 m. A fűthető éttermi ágában 110 fő befogadására van lehetőség. Vendégeinket borkóstolással, borgasztronómiai programokkal, borvacsorákkal várjuk, melyhez díjmentes bormúzeum látogatást biztosítunk vezetéssel, Józsi bácsi - a pincemesterünk társaságában.
Vendégeink eredeti környezetükben ízlelhetik a gasztronómia számára készített borokat, cigányzene és folklór program mellett. Boraink mind a 22 magyar borvidékről kóstolhatók, de természetesen a legszélesebb választékot, a helyi borászatok kiváló boraiból kínáljuk.

Borszentély
A "Borszentély" ágban érleljük a kizárólag szállodánk részére palackozott HÁZ BORAIT, melyek Vincze Béla, Gál Tibor, Gál Lajos, Sike Tamás, Dula Bence stb. pincészetéből valók. Egyben ezek a borok képezik az alapborkóstoló borait. Ennek az ágnak a végében csodálhatják meg vendégeink a borszéfet, melynek történetét szintén megosztjuk vendégeinkkel.
A "Nemzeti Bormúzeum" - ágban, régi borászattechnikai eszközök bemutatása mellett, Magyarország 22 borvidékének, több mint 500 féle palackozott, valamint a borszéfekben őrzött muzeális értékű borai találhatók.

Nemzeti Bormúzeum
Kisebb társaságoknak, családi rendezvényeknek, baráti társaságoknak, elszeparált helyen a pince egyéni éttermi ágában biztosítunk helyet. Felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtó vacsoraesteket rendezünk az ételek és borok harmonizálásával.

A Bormúzeum látogatásokat és pincevezetéseket Derzsi Józsi bácsi - PINCEMESTERÜNK - társaságában élvezhetik vendégeink. Kiváló szakmai tudása, emberszeretete miatt, vendégeink hamar szívükbe zárják őt. Felejthetetlenné tudja tenni Eger egyik legszebb borpincéjében töltött időt.
200 Éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum, Eger 200 Éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum, Eger 200 Éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum, Eger 200 Éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum, Eger