Dunaújváros látnivalói

Kortárs Művészeti Intézet

Cím Dunaújváros Vasmű út 12. 46.964245 N, 18.940873 E
Kapcsolat Telefon: 25/412-220 Web: www.ica-d.hu Email küldése
Az ICA-D feladata elsődlegesen az, hogy fenntartója, a Modern Művészetért Közalapítvány  (MMKA) Alapító Okiratában foglaltaknak megfelelően az MMKA misszióját betöltő programokat valósítson meg. „Az MMKA célja a modern, és a XX-XXI. századi művészet bemutatása és népszerűsítése” (1994). Ennek a missziónak megfelelően az ICA-D vezetése olyan programok futtatására törekszik, amelyek egyfelől a kortárs képzőművészet aktuális helyzetére adekvát, a változó politikai-, gazdasági és kulturális környezetnek megfelelő módon reagálnak, másfelől aktív szerepet játszanak Dunaújváros kultúrájának formálásában.

Mint kiállítótér, célja a kortárs művészeti alkotások széles spektrumának bemutatása.
Mint műgyűjteménnyel rendelkező intézmény, célja a legkiemelkedőbb, a jelenlegi művészet tendenciáit dokumentáló gyűjtemény létrehozása, fejlesztése, ezáltal a kulturális örökség meghatározásában és megőrzésében való aktív részvétel.
Mint társadalomtudományi kutatóműhely, célja a közelmúlt történelmével, képzőművészetével és széles értelemben vett kultúrájával kapcsolatos kutatási projektek megvalósítása, ezek eredményeinek nyilvánosságra hozása.
Mint a természetszerűen nemzetközi művészeti intézményrendszer része, célja a hazai képzőművészet és képzőművészek nemzetközi integrációja.

Mint Dunaújváros egyik kulturális központja, célja a kortárs kultúra magas szintű képviselete a városban, különös tekintettel a képzőművészeti kiállítási és az ezzel összefüggő közművelődési programokra.  Nagy hangsúlyt fektet a város közoktatásában tanulók számára ismereteket és inspirációt nyújtó művészeti programokra. Természetes feladatának tekinti azt, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a város és a régió művészei számára.
Kortárs Művészeti Intézet, Dunaújváros Kortárs Művészeti Intézet, Dunaújváros Kortárs Művészeti Intézet, Dunaújváros Kortárs Művészeti Intézet, Dunaújváros