Dunaszentpál látnivalói

Dunaszentpáli kavicsbányató

Cím Dunaszentpál külterület 47.767270 N, 17.513539 E
Kapcsolat Web: www.szigetkoz-he.fw.hu
Győrtől 16 km-re, Dunaszentpál határában, a Bolgányi-híd Szigetköz felöli oldalán, a Mosoni-Duna mellett található az 1 ha kiterjedésű, 1,5-4 méter mélységű tó. A tó patkó alakú nyúlványánál bedőlt fák találhatók, melynek haltartó szerepét a gyakorlott horgásznak nem kell magyarázni. A tóban honos hal a ponty, a csuka, az ezüstkárász, keszegfélék és a harcsa. A hallal való betelepítés már az első években megkezdődött és azóta is éves rendszerességű.

A Szigetköz H.E. 2000 évben pályázat útján nyerte el tó horgászati jogát. A szigetközi községek - Dunaszentpál, Dunaszeg, Győrladamér, Győrzámoly, Ásványráró - közelsége vonzerőként hat. Innen érkezik a legtöbb horgász a tó partjára, de öttevényi, kunszigeti és győri horgászok is előszeretettel keresik fel a tavat.

Megközelíteni Győrből a szigetközi úton lehet, közvetlenül Dunaszeg után balra, Dunaszentpál felé kell letérni, majd a Bolgányi-híd irányába kell haladni a volt TSZ major épületéig, amitől kb. 100 méterre jobbra van a tó. Öttevény felől Kunsziget községben a Bolgányi-híd felé mutató táblát követve, a hídon, majd a védőtöltésen áthajtva lehet a tóhoz jutni.
Dunaszentpáli kavicsbányató, Dunaszentpál