Dunaszentgyörgy látnivalói

Szent György templom

Cím Dunaszentgyörgy Várdomb u. 46.527924 N, 18.814887 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
A templom a Várdomb utcában található. 1996-ban, Szent György tiszteletére felszentelt új katolikus templom, mely a mai kor követelményeinek is megfelel, hiszen a padlásterében egyházközségi terem került kialakításra, ahol bármilyen jellegű összejövetel rendezhető. Természetesen vizesblokk is található a templomban.

Dunaszentgyörgyön 300 lelket számláló római katolikus közösség, mely a gerjeni lelkészséghez tartozik, felépíthette Felcser László pécsegyházmegyei főépítész tervei alapján a katolikus templomot.

1996. november 16-án Mayer Mihály pécsi megyéspüspök szentelte fel templomunkat. Az új templom átadásáig a volt katolikus iskolában folyt az istentisztelet. Az iskola értékesítésre került, vételára pedig a pécsi Püspökségre, hiszen az építési költségeket jórészt az egyházmegye finanszírozta. Az egyházközség mindössze az építkezés összegének 1/10-vel, a gelencei társközség a tetőszerkezet teljes faanyagával járult hozzá a költségekhez.

A templomba belépve modern, négyzet alakú tér fogadja a látogatót. Négy oszlop tartja a mennyezetet. Az előtérből jobbra nyílik a feljáró, mely a karzatra, a hittanterembe és a toronyba vezet. Ugyanitt található a vizesblokk is.

Baloldalon az iskolakápolnából származó régi Mária-oltár található, mellette a sarokban faragott Mária szobor.
Szent György templom, Dunaszentgyörgy