Dunakiliti látnivalói

Kiserdei sétány

Cím Dunakiliti Csölösztői út 47.968075 N, 17.291032 E
Kapcsolat Web: www.dunakiliti.hu
Egy tanösvényt foglal magában 3 pihenőhellyel, információs táblákkal, fittneszparkkal. A sétálóút célja, hogy a diákok, az óvodás gyermekek és az idelátogatók megismerhessék a Szigetköz védett növényeit, állatait, új szemszögből láthassák a természetet, több időt töltsenek a szabadban, és környezettudatos életre neveljük őket.

A fittneszjátékokat használhatják a gyerekek és felnőttek egyaránt. A terület lehetőségeit bárki igénybe veheti családi, baráti programokra is akár, egyetlen elvárás, hogy kárt ne okozzanak, és mindenki tegyen rendet maga után.

E sétány által is megfigyelhető a növény és állatvilág biológiai sokfélesége és annak védelme. Sétánk során –ha szerencsénk van – találkozhatunk a Szigetköz állataival (bagoly, kuvik, mókus vörös és fekete, róka, fácán, őz, szajkó=mátyásmadár, szürkevarjú, kakukk, ölyv). Megfigyelhetjük a terület jellegzetes fáit: kocsányos tölgy, kőris, hárs, vadgesztenye, szürke nyár, juhar.

A rendezési terv szerint a Kiserdei Óvoda bölcsődével való bővítése ebben az irányban valósult volna meg, de a képviselő-testület más területet jelölt ki épp amiatt, hogy itt megvédjük a növény- és állatvilágot.

A település felszínérzékenységi besorolása: erősen érzékeny terület. Törekvés tapasztalható a természetes növénytakaró megőrzésére, a természetes élő-, búvó- és fészkelő helyek védelmére, kialakítására.
Kiserdei sétány, Dunakiliti