Drávaszabolcs látnivalói

Rovartani kiállítás

Cím Drávaszabolcs Köztársaság tér 45.806465 N, 18.210766 E
Kapcsolat Telefon: 30/514-6250 Web: www.dravaszabolcs.hu
A faluházban látható kiállítás tematikailag nyolc egységből áll.

1. Bemutatjuk Dél- és Közép-Amerika, Délkelet-Ázsia, Afrika, Ausztrália és a mediterráneum jellegzetes, óriás és színpompás rovar- és egyéb ízeltlábú preparátumait – amazonasi esőerdő hangfelvétellel aláfestve.

2. A Dráva folyó mente és a Dráva-sík tíz legfontosabb élőhelyének bogárfajai (coleoptera) prezentálása, helyi ritka és védett bogár fajok(preparátumok) mellett.

3. Brazíliából származó ízeltlábúak, rovarok és gerinces állatok preparátumai, esőerdei fák termései, használati és néprajzi tárgyak poszterek, fotók bemutatása vitrin és fali elhelyezés formájában.(brazil sarok)

4. A Dráva folyó mente és a Dráva-sík ízeltlábú, rovar, puhatestű és gerinces állatainak bemutatása, növényi preparátumok, poszterek, fotók, ismeretterjesztő szövegek mellett, vitrines elhelyezés formájában. (Dráva sarok)

5. Taxonómiai (rendszertani) bogárgyűjtemény (coleoptera-palearticum) tudományos és ismeretterjesztő vizsgálódásra, bemutatásra.

6. Laboratóriumi, tudományos, állatföldrajzi (faunisztikai cikkekkel) és határozásra alkalmas szakirodalommal, mikroszkópokkal, rovarpreparálási, meghatározási lehetőségekkel tudományos és ismeretterjesztő célokra.

7. Tengerek gyümölcsei bemutatóanyag (nincs kiállítva). A trópusi és a mediterrán tengerek csiga-, kagyló- és rákfajainak bemutatása – igény szerint.

8. Számítógépes interaktív rovaros program – ismeretterjesztési és oktatási célokkal.

A kiállítás bejelentkezést követően látogatható.
Rovartani kiállítás, Drávaszabolcs Rovartani kiállítás, Drávaszabolcs Rovartani kiállítás, Drávaszabolcs