Domoszló látnivalói

Pihenőpark

Cím Domoszló Kossuth u. 47.827574 N, 20.118213 E
Kapcsolat Web: www.domoszlo.hu
A település központjában 2014-ben, Domoszló jelképét, egy szökellő szarvast ábrázoló fa szoborral, valamint szintén fából készült Életfával került átadásra a Pihenőpark.

A Pihenőpark számos szabadtéri közösségi rendezvénynek ad otthont.

Az egyik legkülönlegesebb alkalom, amikor anyák napján az édesanyákat és az elmúlt egy évben született gyermekeket köszöntjük. Az újszülöttek nevükkel és születési dátumukkal ellátott levél formájú névtáblát kapnak, melyek az ünnepség keretén belül felkerülnek az Életfára.

2020. tavaszán csatlakozott településünk a Három Királyfi, Három Királylány elnevezésű mozgalom „Babazászló” programjához, mellyel szintén a településünkre érkező újszülötteket köszöntjük. Attól függően, hogy kislány, vagy kisfiú érkezik közénk, rózsaszín, vagy kék babazászlót tűzünk ki a tiszteletére. Ennek méltóbb helye nem is lehetne, mint a Pihenőparkban az Életfa közvetlen környezete.

A Pihenőpark kora tavasztól egészen az év végéig otthont ad az évszakoknak és az ünnepköröknek megfelelő rendezvények megtartásához. Húsvét alkalmából tojásfát, május elsején májusfát díszítünk, méhek napja alkalmából mézes reggelit tartunk, a költészet napján verseket posztolunk, és itt készülünk a legszentebb ünnepre, a karácsonyra is. Itt helyezzük el a település adventi koszorúját, a betlehemet és tartjuk meg az adventi vásárral egybekötött karácsonyi ünnepséget.
Pihenőpark, Domoszló Pihenőpark, Domoszló Pihenőpark, Domoszló