Domoszló látnivalói
Kedves Néni Vendégháza
Cím
Domoszló
Sport út 3.
47.826707 N, 20.115560 E
Útvonaltervezés
Szeretettel köszöntöm Önöket. Immár több mint 8 éves tapasztalattal a hátunk mögött ajánlom Önöknek Domoszló egyik legkeresettebb, frissen felújított szálláshelyét. 8 év alatt több 100 vendég látogatott el hozzánk, akik szinte kizárólag pozitív élményekkel gazgadogtak. Ezt mutatja az a tény is, hogy többen vissza is tértek már az első látogatásuk óta. Legyen Ön is vendégünk Domoszlón!

Ön hogyan tölti el a nyaralásait?
Városnézős programokkal? Magyarország egyik ékköve, Eger egy karnyújtásnyira fekszik Domoszlótól. Látogassa meg a várat, a bazilikát (Magyarország második legnagyobb templomát), barangolja be a város hanulatos utcácskáit. Vagy választhatja a másik irányt, és megtekintheti Gyöngyöst az újjáépült főterével valamint a szintén felújított Orczy kastéllyal, és parkjával. Utazzon a park mellől induló Mátravasúton Mátrafüredig, vagy Lajosházáig, és élvezze a Mátra szépségeit. Mindezek mellett még szót sem ejtettünk Kisnánáról, Sirokról, Parádról, vagy akár Feldebrőről.

Kirándulással? Bizonyára hallott már a Tarjánka-szurdokról. Ha szereti a természeti különlegességeket mindenképpen túrázzon egyet a szudokban. (A túrához a helyi önkormányzattól engedély szükséges.) Hosszabb utakat tehet a Mátraában az Oroszlánvárig, a Markazi-várig, sőt akár Kékestetőre is felmehet gyalogosan (nem egész 12 kilométer az út kiépített turistautakon). Hamarosan részletes túrabeszámolókkal jelentkezünk a honlapunkon. Bérelhet akár kerékpárt is, róhatja a kilométereket a Mátraalján.

Strandolással, fürdőzéssel? Szinte kimeríthetetlenek a környék lehetőségei ilyen tekintetben is. Eger és Gyöngyös is rendelkezik saját stranddal, sőt előbbiben ott a Bitskey-uszoda, a háromszoros bajnok és kupagyőztes egri vízilabda bajnokcsapat otthona. Egerszalók és Dejmén a modern termálfürdőivel és strandjaival méltán váltak népszerű fürdőhelyekké az utóbbi időben. A gyógyturizmusnál meg kell említenünk Mátraderecske gyógyfürdőjét. Környékünk nagy klasszikusai közé tartozik Bogács, Bükkszék és Mezőkövesd-Zsóryfürdő is.
Pihenéssel? Bármely falusi vendégházba is látogasson el, a csend és a nyugalom mindegyik sajátja lesz. Nincs ez másként Kedves néni vendégházában sem. Domoszló központjában található a szálláshely, mégis egy csendes utcában. Sétáljon a faluban, horgásszon a Domoszlói-tóban, vagy egyszerűen csak állítson fel egy bográcsot az új nyársaló teraszunkon, nálunk bizonyára megtalálja a nyugalmat.

A téli sportok szerelmese? Kellően hideg időben a Domoszlói-tó kiváló lehetőséget nyújt korcsolyázásra. A falu határában található dombokat a szánkózás szerelmesei vehetik birtokba. Magyarország legjobb sípályái (Mátraszentistván, Kékestető) is könnyedén elérhetők autóval vagy akár tömegközlekedéssel is.

Az új Széchenyi Pihenőkártyák mindegyikét (OTP, MKB, K&H) módunkban áll elfogadni.
NTAK regisztráció: MA19005813