Domoszló látnivalói

Domoszlói horgásztó

Cím Domoszló külterület 47.814451 N, 20.104297 E
Útvonaltervezés
térkép
Domoszló község a Mátra déli oldalának egyik mély völgyében fekszik. A tó a falu határában található az ország egyik legtisztább vizű, háborítatlan környezetű mesterséges horgásztava. A tó kiemelkedő halalomanyának egyik titka a hegyekben eredő Tarjanka-patak melynek vize táplálja a horgásztavat. A Mátrában eredő folyó a hegyből kimosott ásványi anyagokat a tóba szállítja, melynek köszönhetően teljesen önfenntartó vegetáció alakult ki a horgásztóban. Az 54 hektáros vízfelületű mesterségesen kialakított tó a horgászok paradicsoma.

Halak a tóban
A kristálytiszta vizű horgásztóba történő rendszeres haltelepítés és a halak számára rendkívül kedvező élettérnek köszönhetően kivételes mennyiségű és minőségű hal van a tóban. A horgásztóban élő halak kivétel nélkül sport halak melyek természetes körülmények között nőttek fel és ennek köszönhetően kifogásuk kivételes élmény jelent.
A tóban található halak: ponty, süllő, amur, kárász, keszeg, harcsa, balin. A domoszlói horgásztavon van lehetőség csónakból is horgászni, de természetesen éjszakai horgászás is szerepel a szolgáltatások között.
Kirandulastervezo-Domoszlo-Horgaszto.webp