Pilisszentkereszt látnivalói

Dobogókő Síközpont

Cím Pilisszentkereszt Dobogókő, Eötvös Sétány 10. 47.717743 N, 18.906349 E
Kapcsolat Telefon: 30/852-0340 Web: www.dobogoko.org Email küldése
A Dobogókői Sícentrum a legközelebbi sípálya Budapesthez, amely csupán fél óra autóúttal elérhető. Magyarország első sípályája már 1923 óta várja a síelés szerelmeseit. A síelők feljutását a csúcsra egy tányéros felvonót segíti, amely 624 méter hosszú. Aki még csak barátkoznak a síeléssel azok számára lehetőség van a táv felénél kiszállni, ahol pálya még lankásabb. A pálya felső szakasza csak a tapasztalt síelőknek ajánlott.

A sícentrumban két pálya közül választhatnak az idelátogatók.
Az első pálya 860 méter hosszú, melynek alsó része kiválóan alkalmas a kevésbé tapasztalt síelők számára. Ez a rész kevésbé meredek, ezért közkedvelt a kezdők és a tanulók körében. A pálya felső szakasza meredek, melyet a gyakorlott síelőknek ajánlanak.

A második pálya egy kicsivel hosszabb az első pályától, amely 1260 méter hosszan nyúlik el. A pálya alsó része lankás, amely szélesen terül el. Tökéletesen alkalmas ez a szakasz a síelés fortélyainak elmélyítéséhez. A sípálya felső szakasza csak a nagy tapasztalattal rendelkező síelők számára alkalmas. Itt egy meredek erdei szerpentin úton tesztelhetjük tudásunkat.

A Dobogókői Sícentrum közelében számos sífutó útvonallal találkozhatunk. A sípálya közvetlen közeléből indul az egyik ilyen út melyen, elegendő hő esetén, a pilisszentkereszti buszmegállóig is lejuthatunk.

Akik nem rendelkeznek saját sífelszereléssel, azoknak sem kell csüggednie, hiszen lehetőség van felszerelés bérlésre. Kölcsönözni a zöld faházban tudunk, amely a sífelvonó felső állomásától csupán pár lépésre található.

Autóval könnyedén megközelíthető. A sícentrum egy jó állapotban lévő műúton közelíthető meg. Ha tömegközlekedéssel szeretnénk megközelíteni, akkor pomázi HÉV-állomástól és Esztergomból tudunk eljutni ide.
Dobogókő Síközpont, Pilisszentkereszt Dobogókő Síközpont, Pilisszentkereszt Dobogókő Síközpont, Pilisszentkereszt