Deszk látnivalói

Deszki-tó

Cím Deszk Semmelweis u. 46.225267 N, 20.234317 E
Kapcsolat Telefon: 70/393-9442 Web: www.deszki-to.hu Email küldése
2010. évben partrendezéssel, kotrással, parkosítással vette kezdetét az egykori Holt-Maros szakasz megújítása és környezetének rehabilitációja. Elsődleges szempontunk közé tartozott, hogy az idelátogató horgászok egy kellemes, könnyen megközelíthető vízparton tudjanak hódolni szenvedélyüknek, velük érkező családtagjaik ha nem is horgásznak, egy kellemes környezetben tölthessék el szabadidejüket.

A folyamatos halutánpótlás érdekében a bejárattól (Semmelweis u.) legtávolabb eső tavainkban halneveléssel foglalkozunk, ezért itt nem is engedélyezett a horgászat. Az itt található halakat, ami főleg ponty és amur, legkorábban 3 nyaras korukban helyezzük át az I. számú tóba, hiszen ekkor érik el a “horogérett” súlyukat. Ezen felül rendszeresen vásárolunk halgazdaságoktól is horogérett halakat, a nyári időszakokban előfordul, hogy hetente végzünk telepítést.

Az I.es tóban fogható halfajok: ponty, amur, csuka, süllő, kárász, szürke harcsa. A halak mérete változó. Több 10 kg feletti pontyot sikerült már a horgászoknak kifogni (ez mind vissza is került a vízbe!), csukából pedig egy 7 kg feletti vezeti a házi rekordlistánkat.

II.es és III.as számú tavunkba kizárólag kapitális méretű halakat telepítettünk, de a rendkívül kedvező vízminőségnek köszönhetően már az első évben sikeres ivás történt, aminek eredményeként megjelentek a tenyeres pontyok is.
Deszki-tó, Deszk