Debrecen látnivalói

Nagyerdei park

Cím Debrecen Nagyerdő 47.552137 N, 21.626082 E
Kapcsolat Web: www.debrecen.hu
Minden jelentős várost fémjelez egy híres park – Debrecent az ország első természetvédelmi területének nyilvánított Nagyerdőben található park.

Alig tízpercnyi távolságra a belvárostól, száz éves fák alatt kínál teljes körű kikapcsolódást és számtalan szórakozási lehetőséget a szabadba vágyóknak. A Nagyerdei park egyik legkedveltebb helye a Békás-tó, amely látványos szökőkútjaival, napozópadjaival remek hely a pihenésre, vagy egy kellemes piknikezésre. A tó körül a tájépítészek által tervezett, izgalmasan kacskaringózó sétányokon kalandozva kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik az erdő szépségét és titkait, melyhez állatokat mintázó szobrok, a környezet formavilágát és „kellékeit” felhasználva készített, úgynevezett landart-alkotások nyújtanak különleges és egyedülálló látnivalót.

A biztonságos, korszerű és akadálymentes játszótér 3-tól 14 éves korig nyújt önfeledt szórakozást a gyerekeknek. A területen többek között „irányítható” óriásbéka, ponty-kötélpálya és játszóház várja a lelkes felfedezőket. Aki mozogni szeretne a jó levegőn, a parkban a szabadban kondizhat, játszhat a petanque-pályán vagy az óriás sakktáblán, és sétálhat, kerékpározhat a hangulatos sétányokon.
Nagyerdei park, Debrecen Nagyerdei park, Debrecen Nagyerdei park, Debrecen Nagyerdei park, Debrecen