Debrecen látnivalói

Delizsánsz Kiállítóterem - Postamúzeum

Cím Debrecen Múzeum u. 3. 47.532240 N, 21.621894 E
Kapcsolat Telefon: 30/771-3813 Web: www.postamuzeum.hu
Debrecenben 1980-ban nyílt meg az első kiállítóhely, amellyel teljesült dr. Soó Rezső, kétszeres Kossuth-díjas botanikus, akadémikus végakarata, és a városra hagyományozott, a Bélyegmúzeum gondjaira bízott 225 000 darabos filatéliai gyűjteményből évről évre újabb motívumgyűjteményeket állítanak ki az érdeklődők számára.

1995-ben a Magyar Posta Zrt. Debreceni Igazgatósága épületében kialakított Delizsánsz Kiállítóteremben a debreceni posta- és távközléstörténet jellegzetességeit megörökítő kiállítás látható, a terem közepén berendezett postahivatal körül tárlókon és falitablókon tanulmányozhatóak az eredeti tárgyak, dokumentumok. A Soó Rezső-emlékszoba kicsi, elkerített világában bélyegek, grafikák és fényképek segítségével közeli kapcsolatba kerülhetünk a képzőművész és filatelista tudós emlékeivel, személyével, örökségével. A bélyegek tárlata a Bélyegmúzeum válogatásában évről évre megújul.
Delizsánsz Kiállítóterem - Postamúzeum, Debrecen Delizsánsz Kiállítóterem - Postamúzeum, Debrecen Delizsánsz Kiállítóterem - Postamúzeum, Debrecen