Debrecen látnivalói

Aquaticum Spa

Cím Debrecen Nagyerdei park 1. 47.552969 N, 21.629688 E
A Nagyerdő csodálatos természeti környezetében található Aquaticum Spa fürdőkomplexum gyógyászati részleggel, széles körű szakorvosi szolgáltatásokkal, negyvenféle, gyógyvízre alapozott kezeléssel várja a regenerálódni, gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat. A nyugodt pihenést és a felhőtlen kikapcsolódást a szálloda- és fürdőkomplexumban egész évben nyitva tartó termálfürdő, fedett mediterrán élményfürdő, csúszdapark, a szállodából közvetlen átjárással elérhető wellness-centrum és szaunavilág, valamint a fürdőt körülvevő rekreációs övezet garantálja.

A termálfürdő
A 65 Celsius-fokos debreceni gyógyvíz alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, nátriumkloridos hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz. Az egész évben nyitva tartó termálfürdő kupolás medencecsarnokában három különböző hőfokú gyógyvizes medence, úszómedence, és váltófürdő található, melyek kialakítását a négy alapelem – tűz, víz, föld, levegő – ihlette. A dögönyözőkkel és gombazuhanyokkal ellátott külső- és belső medencék gyógyvizes „masszázsok” formájában egészítik ki a gyógykezeléseket és járulnak hozzá a teljes wellness-élményhez. A gyógyulást két különálló, speciálisan kialakított medencében víz alatti torna és súlyfürdő is segíti. Az aktuális fejlesztéseknek köszönhetően a légzőszervi megbetegedésben szenvedők kezelésére sókamra, masszázsrészleg és új iszapkezelő is rendelkezésre áll. A debreceni termálvíz gyógyító hatása már a víz színén is látszik, mely a magas jódtartalom miatt barna. A termálfürdő területén található gyógyászati részleg közel negyvenféle, gyógyvízre alapozott kezeléssel, szakorvosok közreműködésével segíti elő a vendégek gyógyulását. A szakorvosok az orvosi vizsgálat eredményeként egyénre szabott kúraprogramot állítanak össze. A termálfürdőben a hagyományos fürdőterápia mellett a fizikoterápia, mozgásterápia széles skálája érhető el. A gyógyászaton reumatológiai, kardiológiai, fogászati magán- és szakrendelések állnak a vendégek rendelkezésére. A főként reumatológiai és mozgásszervi bántalmak kezelésére alkalmas gyógyvíz a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának szolgáltatásaival kiegészülve az országban egyedülálló módon teljes egészségügyi hátteret biztosít a gyógyulás vagy regenerálódás céljából érkező vendégek számára.

A szaunavilág
A termálfürdőben egy több száz négyzetméter alapterületű szaunavilág található, melyben finn szaunák, gőzkabinok, jégkút, tepidárium, infraszauna, hidegvizes csobbanó medence, Kneipp-medencék és élményzuhanyok szolgálják a vendégek kikapcsolódását. A szaunavilág területén két elkülönített pihenőszoba és egy pihenőkert is található. A pihenőterekben nyugágyak, hangulatvilágítás és halk relaxációs zene teszik kellemesebbé a vendégek pihenését és kikapcsolódását. A vendégeknek lehetőségük van arra is, hogy a kizárólag szaunázás céljából látogassák a fürdőt, a szaunabelépőt vagy -bérletet váltó vendégek szaunalepedőt is kapnak a szaunázáshoz. A vizes élményeket az évente megrendezendő országos csúszdabajnokság és a világbajnok szauna-mesterek által vezetett szaunaprogramok teszik még emlékezetesebbé.

A wellness-sziget
A termálfürdőben található wellness-szigeten komplex wellness- és egészségmegőrző szolgáltatások várják a vendégeket, így keleti mozgásprogram, hagyományos és távolkeleti masszázsok, wellness-fürdők, és Thalasso-kezelések.

A mediterrán élményfürdő
A termálfürdő és az élményfürdő között üvegfolyosó biztosít közvetlen átjárást. A különleges élményfürdő dús trópusi növényzete, élményelemei révén nyarat varázsol az év minden napjára. A létesítményben hullámmedence, gyermek- és bébi-medence, 12 csúszda, mászófal, sodrófolyósók, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok, barlangfürdők és vízichopper nyújt tartalmas szórakozást. Az élményfürdőben étterem, thai masszázscentrum, mediterrán szaunacentrum segíti a vendégek kikapcsolódását. Az Aquaticum Spa egyes részlegeit külön-külön is igénybe lehet venni, de akár tetszés szerint kombinálni is lehet az élményeket, mivel a részlegek között egyszerű az átjárás.
Aquaticum Spa, Debrecen Aquaticum Spa, Debrecen Aquaticum Spa, Debrecen Aquaticum Spa, Debrecen