Dávod látnivalói

Dávodi Gyógyfürdő

Cím Dávod Püspökpuszta, Béke tér 1. 46.005142 N, 18.896086 E
Kapcsolat Telefon: 30/730-1675
A Dávodi Gyógy- és Strandfürdő a Dél-Bácskai régió legkedveltebb családbarát fürdőhelye. A komplexumot legfőképp a pihenni vágyó gyermekes családok számára ajánljuk. Egy csodaszép parkkal övezett helyen került megépítésre, mely kilenc hektáros területet ölel fel. A fürdő 2009-ben hatalmas átalakításon esett át, aminek köszönhetően a medencéket teljes mértékben felújították, és ekkor került kialakításra az élményfürdő is, mely azóta is roppant nagy népszerűségnek örvend.

Medencék
Az élményfürdő részleg 3 csúszdával rendelkezik, ezek közül az egyiket kisebb korosztály is igénybe veheti. Találhatunk a gyógy -és strandfürdőben két termál medencét, egy úszómedencét és természetesen egy gyermekmedencét is.
A termál-, úszó- és élménymedence, különféle masszázselemek, uzgárok, pezsgőágyak, nyakzuhanyok, vízesés és sodrófolyosó garantálják az itt eltöltött idő felejthetetlen élményét. A gyermekpancsolóban vízi csúszdák, vízi gomba, csúszda és spriccelő élményelemek biztosítják a legkisebbek szórakozását.

Gyógyvíz
A komplexum gyógyvizét biztosító első kutat 1914-ben fúrták, mely elsősorban az ivóvíz biztosítását szolgálta. Ebből a kútból hévíz tört a felszínre, amely a fog épségének megőrzését segített elő akkoriban. A gyógyfürdő megépítése annak köszönhető, hogy az 1930-as években tudományos cikkeket írtak a víz jótékony hatásáról. Ezen felbuzdulva nem sokkal később megkezdődött a fürdő kiépítése, az ötvenes években. A víz vizsgálatát 1957-ben végezték el, és az összetétel igazolta, hogy tényleges gyógyhatással rendelkezik.
A fürdő gyógyvize számos betegségre nyújthat gyógyírt, ilyen például a reumatikus panaszok enyhítése, illetve egyes légzőszervi és nőgyógyászati betegség kialakulásának csökkentése.

Aktív kikapcsolódás
Több csúszda is biztosítja az adrenalin szerelmeseinek a szórakozást. A fürdőzés mellett sportolásra, játékra és gyógyulásra is egyaránt lehetőségünk van. Sportolás terén a strandon füves focipálya, strandfoci- és röplabdapálya, ping pong asztal, salakos teniszpálya várja a látogatókat. Mindezek mellet az udvaron a gyerekek részére játszótér is megtalálható.

Megközelítés
A strandfürdő könnyen megközelíthető az M6-os autópályáról az egész ország területéről. Baját, Mohácsot, Bácsalmást pedig mindössze 25-30 km távolságra találjuk.
Dávodi Gyógyfürdő, Dávod Dávodi Gyógyfürdő, Dávod Dávodi Gyógyfürdő, Dávod