Csömör látnivalói

Csömöri körtúra

Cím Csömör Palotai út 47.54724 N, 19.220755 E
Kapcsolat Web: www.csomorikortura.hu
Az országosan egyedülálló helyi kezdeményezés eredményeként kialakított, 18 kilométer hosszú gyalogos túraútvonal célja a település természeti, helytörténeti és kulturális értékeinek bemutatása. Az irányjelzőtáblákkal és piktogrammokkal jelölt túraútvonal a település legszebb természeti részein, közigazgatási határán, erdeiben, patakvölgyében vezet végig. 17 db részletes, a település értékeit bemutató, fényképekkel és régi térképekkel illusztrált tájékoztató tábla készült a helyszínek tudományos igényű, sokoldalú bemutatására.

Az egyes táblákon QR-kódok leolvasásával további információkhoz juthatunk. A túrázót ezenkívül számos irányjelző tábla, valamint a teljes útvonalon végighaladó felfestések segítik. A jelzett túraútvonal kisebb, tetszőlegesen bejárható szakaszokra is osztható, melyről a térképen olvasható információk tájékoztatják a természetjárókat.

2018-ban befejeződött a körtúra program keretein belül a kerékpáros útvonal kialakítása és megépült a Vízműsoron található körpanorámás kitekintőpont.
Csömöri körtúra, Csömör