Csolnok látnivalói

Horgásztavak

Cím Csolnok külterület 47.682294 N, 18.695382 E
Kapcsolat Telefon: 33/441-061 Web: www.csolnok.hu
A tavak elkészülte előtt ez a terület egy hasznavehetetlen lápos mocsaras terület volt. A magasan fellelhető víz a természet adta előnyök és a környék természet adta szépsége szinte kínálta magát, hogy itt egy halastavat kellene készíteni.

Ennek a sok természeti adottságnak figyelembe vételével 1976- ban a csolnoki lakosok és különböző támogatók összefogásával készítették el Csolnok község délnyugati oldalán található kettő darab halastavat, amelyeket napjainkban Csolnok község gyöngyszemeként ismerünk. Ezeken a tavakon találnak felüdülést és kitűnő pihenési lehetőséget az egyesület tagjai és ide látogató vendégek. Egyesületi tagjaink rendszeretőek, környezet barátok, ennek köszönhető, hogy halastavaink környezete tiszta és rendezett, amelyet az ide érkező vendégek, illetve horgászok sokszor meglepődve vesznek tudomásul.

Halastavaink nem a mély vízi tavakhoz tartoznak, átlagos vízmélységük 130-150 centiméter, mederfenék enyhén iszapos, geológiai törésvonal nincs, enyhén lejtős, víz ellátása szivattyús megoldással a Janza patakból történik, de források is táplálják. Egyesületünk vizeiben megtalálható halfajok a ponty, az amur, a csuka, és keszeg félék kis mennyiségben süllő és harcsa is található. Horgászási lehetőség csak partról, védett zóna a tó védőgátja, amelyről horgászni nem szabad.

Csónakos és stéges horgászatot az egyesület nem engedélyezi. Élővilág: a vízben fellelhető általános állatok, védett állatunk a mocsári teknős család, vadkacsa, szürke gém, növényzete nád illetve sás.
Horgásztavak, Csolnok