Cserépfalu látnivalói

Suba-lyuk Múzeum és Látogatóközpont

Cím Cserépfalu Kossuth út 152. 47.955682 N, 20.531396 E
Kapcsolat Telefon: 30/958-9970 Web: www.facebook.com Email küldése
A Látogatóközpont a bükkaljai kőkultúra geológiai alapjait és a világhírű suba-lyuki barlang neander-völgyi ősemberkutatás leleit mutatja be.

A hór-völgyi látogatóközpont első kiállítóhelyiségében a bükkaljai kőkultúra geológiai alapjait (a miocén kori vulkáni folyamatokat és földtani formációkat, felszínalaktani képződményeket), valamint kultúrtörténeti értékeit (a kőmegmunkálás emlékeit, és a kaptárköveket) ismerhetik meg a látogatók. A második teremben a hajdani „Suba-lyuk múzeum” felfrissített, kibővített anyaga mutatja be a bükki ősemberkutatás kezdetét, a Suba-lyuk barlang 1932-ben történt feltárásának rekvizitumait és eredményeit, valamint a neandervölgyi ősember világát.

A „Subalyuki ősember” és a „Bükkaljai kőkultúra” c. kiállítások tekinthetők meg. A Látogatópark munkatársai programajánlatokkal, túravezetéssel és szervezéssel, valamint helyi termékekkel és kiadványokkal várják a vendégeket.

A látogatóközpontban a kiállítóhelyiségek mellett egy konferenciaterem és egy étterem is található, valamint egy kerékpárkölcsönző és egy parkoló egészíti ki a szolgáltatást. A látogatóparkhoz pihenők, turistautak és egy tanösvény is kapcsolódik. A kék kereszt jelzésen a Hór-völgyön át a Bükkbe lehet kirándulni (többek között a híres ősemberbarlanghoz, a Suba-lyukhoz), a sárga jelzésű turistaút azonos a Bükkaljai Kő-úttal (ez a tematikus út a Bükkalja fülkés szikláit, a kaptárköveket fűzi fel).

A Hór-völgyi Látogatópark szolgáltatásai, a Bükki Nemzeti Park védett természeti értékei, a Bükkalja kulturális öröksége, a környékbeli települések turisztikai vonzerői (melegvizes strandok, bor- és gasztronómiai turisztikai csomagok, szálláshelyek) a projekt többi fejlesztése, mind-mind több napos értékes időtöltést, pihenést, ismeret- és élményszerzést tesznek lehetővé egyéni, csoportos turisták és családok számára egyaránt.
Suba-lyuk Múzeum és Látogatóközpont, Cserépfalu Suba-lyuk Múzeum és Látogatóközpont, Cserépfalu Suba-lyuk Múzeum és Látogatóközpont, Cserépfalu Suba-lyuk Múzeum és Látogatóközpont, Cserépfalu