Csepreg látnivalói

Téglagyári-tó

Cím Csepreg Téglagyári út 47.402520 N, 16.696542 E
Kapcsolat Web: www.vasivizeken.hu
A tó kialakulása az 1960-as évek végére tehető . A tó eredeti területe 0,5 ha volt, de az 1990-es évek elején kotrással bövítették tovább így érte el mai méretét, mely a 2011. évben egy alapos felújításon esett át a Szövetség jóvoltából.

A tó Csepreg városának Észak Nyugati felén, néhány száz méterre a lakóövezetettől található. A kicsi, de annál hangulatosabb horgásztó jellemző halai a ponty, és a keszegfélék. Partját körben végig nádas szegélyezi. Meder rendkívűl változatos az eredeti tómederben 5-6 m mély, míg a bővítésen átesett rész vízmélysége 1-1,5 m mély. Körbetekintve a tavon több rengeteg kényelmes horgászhelyet találunk, melyet a helyi horgászok gondoznak és tartanak karban.
A parton növényzetére a kisebb bokrok és keskeny fasorok jellemzőek.

A turisztikai projekt részeként a tóhoz vezető - korábban nagyon rossz minőségű - 250 méteres út újult meg és a pihenő helyek környékén parkolásra alkalmas részek is kialakultak. A pályázati támogatásból egy 36 m2-es fedett rendezvénytér is elkészült a közösségi programok lebonyolításához, melyet körbe új asztal és padgarnitúrák színesítenek. A gyermekekkel érkező családokat korszerű játszóelem várja csúszdával, hintával és homokozóval.
Téglagyári-tó, Csepreg Téglagyári-tó, Csepreg Téglagyári-tó, Csepreg