Csáfordjánosfa látnivalói

Tőzike tanösvény

Cím Csáfordjánosfa külterület 47.419614 N, 16.958392 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
A mintegy 4 km hosszúságú tanösvény Csáfordjánosfa község határában található, megközelíthetőségét tábla jelzi. A Répce folyó ágait fahidakon átszelő útvonal az ártéri területek talán legszebb, természeti értékek tekintetében legváltozatosabb részleteit igyekszik bemutatni 5 ismertető tábla segítségével. A Répce menti tölgy-kőris-szil ligeterdőben már kora tavasszal, március elején nagy tömegben virít a védett tavaszi tőzike.
Ajánlott felkeresési időszak: egész évben.

A tanösvény szabadon látogatható!
DE (!) a védett terület látogathatóságával kapcsolatosan a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság az alábbiakra hívja fel minden leendő kiránduló figyelmét.

Egyrészt, arra kérnek mindenkit, hogy kerüljék a szervezett nagycsoportos látogatást, illetve időjárástól függetlenül a tanösvény teljes szakaszán ezentúl csak gyalogosan és kizárólag magas szárú gumicsizmában közlekedjenek. Vagyis kötelezően a kijelölt úton kell haladni, még ha sáros, vagy vizes is, erre kell a vízálló lábbeli!

Ellenkező esetben a természetvédelmi őrök a terület elhagyására kérik meg az illetőt. A tanösvény nyomvonaláról letérni szigorúan tilos – a kijelölt útvonal jól látható - ; aki mégis letér, azt a vonatkozó jogszabályok alapján szigorúan büntetni fogják. A bírság elérheti az 50 000 Ft-ot is!

A nemzeti park a „tőzikés” jövőjének biztosítása érdekében a tansövény nyomvonalát is módosítani fogja. Addig is, a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai mellett a tanösvény táblák segítik a terület bemutatását, illetve a természetjárás szabályait ismertető jelzések (piktogramok) „erősítik” a felelős természetjárást.

Azok a látogatók, akik a terület értékeit inkább szakavatott vezető segítségével szeretnék megismerni, a nemzeti parknál tudnak bejelentkezni.
Megértésüket, együttműködésüket köszönjük.
Tőzike tanösvény, Csáfordjánosfa Tőzike tanösvény, Csáfordjánosfa Tőzike tanösvény, Csáfordjánosfa