Cibakháza látnivalói

Mindenszentek Római katolikus templom

Cím Cibakháza Szabadság tér 46.964754 N, 20.200891 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
Cibakházának nem ez az első temploma. Levéltári okmányok bizonyítják, hogy Cibakháza már 1400-ban mezőváros volt. Már ekkor volttemploma. Jelenlegi templomunk 1757-1760 között épült közadakozásból. 1840-ben készült el a torony, amely később viharok következtében legalább háromszor ledőlt.

Így kapta meg a templom a mai formáját, a kereszthajót. A templomot többször is renoválták. A legnagyobb felújítás 1938-ban történt, a budapesti EUCHARISZTIKUS kongresszus évében. Akkor készültek el a ma is látható freskók, festmények, melyek Márton Lajos alkotásai. Ebben az évben készült el a főoltár felett látható Mária szobor, valamint a kórust és az orgonát is ekkor nagyobbították meg.

A környék egyik legszebb temploma. Jó belépni az épületbe, mert egyrészt az Isten háza és mivel „emberi” a magasság, meghittséget, családias légkört sugároz a falu legrégibb tanúja.
Mindenszentek Római katolikus templom, Cibakháza Mindenszentek Római katolikus templom, Cibakháza Mindenszentek Római katolikus templom, Cibakháza