Celldömölk látnivalói

Vulkán fürdő

Cím Celldömölk Sport utca 8. 47.244071 N, 17.144599 E
A Vulkán erejével - Fürdőzés minden generációnak Kemenesalján!

Kivételesen gyönyörű környezetben, az ötmillió éves vulkanikus hegy, a Ság lábánál fekszik a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő, ahol mintegy 1.600 m2 vízfelület áll az érkezők rendelkezésére.
Nyolc medencében érezhetik a látogatók a víz megújító, gyógyító hatását. A teljesen fedett medencék között található egy 25 méteres, hatsávos úszómedence (26-27 °C ) és egy tanmedence (32 °C ) is. Ezek mellett a fürdő zárt udvarán lévő gyógyvizes gyógymedence, (33-34 oC) valamint a 80 m2 fedett és 80 m2 nyitott részbõl álló gyógyvíztartalmú termálvizes medence (35-36 oC) is egész évben látogatható. A szabadban gyerek csúszdamedence, kisgyermek-pancsoló és egy 560 m2 vízfelületű élménymedence buzgárokkal, szökőkutakkal, örvénnyel és hidromasszázs elemekkel várja a vendégeket szezonális nyitva tartással.

A Vulkán gyógyvíz mozgásszervi panaszok kezelésére kiváló
A fürdő „Cell-4”-es kútjának vízét 2007 õszén „Celli Vulkán Gyógyvíz” néven törzskönyvezték. Ez megteremtette a gyógyászati tevékenység indításának alapját. A magas nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú gyógyvíz legjobb hatását a mozgásszervi panaszok gyógyításában fejti ki. A mai normáknak megfelelően akadálymentesített fürdőben 2008. februárjától felkészült egészségügyi szakszemélyzet széleskörű fürdőgyógyászati kezelésekkel (gyógyvizes medencefürdő, gyógyvizes kádfürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, szénsavas kádfürdő, iszapkezelés, orvosi gyógymasszázs és 18 év alattiak gyógyúszása) várja a gyógyulni vágyókat.

Wellness lehetőségek minden korosztálynak
A fürdő- és gyógyászati szolgáltatások mellett megtalálhatók a vendéglátóipari-; szépségápolási- és egészségmegőrző szolgáltatások is (büfé; fodrászat; manikűr; pedikűr; frissítő masszázs; stb.). Az emeleti konferenciaterem kiállításoknak; konferenciáknak ad helyet.

A fürdőzésen kívül a sportolási lehetőségek is adottak
Az úszómedence versenyúszásra is alkalmas, tanmedencében egyéni- és kiscsoportos keretek között folyik az úszásoktatás, de búvárok és szinkronúszók is tartanak edzéseket. A szabadtéri medencék mellett homokos strandröp- és kézilabdapálya várja a labdasportok kedvelőit.

Közlekedés és szálláslehetőségek
A fürdő tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, amit a vasútállomásról óránként induló helyijáratos buszok biztosítanak. A parkosított környezetben lévő fürdőbe látogatóknak kikapcsolódási lehetõséget nyújt a Ság hegy természeti környezete, kráterének látványa pedig Európában is egyedülálló.
Ausztria és Németország után 2014. április 11-én megnyitotta kapuit az első négycsillagos JUFA szálloda. A 40 szobás, 143 férőhelyes Resort télen-nyáron számtalan lehetőséget kínál a pihenésre vágyóknak, sportkedvelőknek és a családoknak.
Vulkán fürdő, Celldömölk Vulkán fürdő, Celldömölk Vulkán fürdő, Celldömölk Vulkán fürdő, Celldömölk