Celldömölk látnivalói

Kemenes Vulkánpark

Cím Celldömölk Sághegyalja körút 1. 47.232497 N, 17.128387 E
A Kemenes Vulkán Park az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását rejti. Bemutatásra kerül a Föld vulkánossága általánosságban, a Naprendszer néhány vulkanikus képződménye, a Kárpát-medence és Magyarország tűzhányói.

A kiállítás interaktív és hagyományos módon mutatja be a vulkánok világát. A könnyebb megismerést szimulátorok, érintőképernyők és egy 17 perces kisfilm is segíti a mozitermünkben. Az épületben haladva például gejzírkitörést indíthatunk el, megismerhetünk a Föld mélyének rejtett kincseit megmutató ásványokat és kőzeteket, elutazhatunk a Mars felszínére vagy megszilárdult lávafelszínen sétálhatunk. A legfelső szinten található egy panoráma terem, ahol elven díszletként a Ság hegy, egy kialudt bazaltvulkán gyönyörű látképe tárul a látogatók elé.

A látványos tárlat minden korosztály számára érdekességeket rejt. A látogatók önállóan vagy tárlatvezetéssel járhatják végig a kiállítótermeket. A tárlatvezetés hossza egy óra.
Kemenes Vulkánpark, Celldömölk Kemenes Vulkánpark, Celldömölk Kemenes Vulkánpark, Celldömölk Kemenes Vulkánpark, Celldömölk