Ceglédbercel látnivalói

Borkápolna

Cím Ceglédbercel Cserői út 27. 47.214488 N, 19.683482 E
Kapcsolat Telefon: 30/375-2084
A Megyeri Fivérek borászata a fővárostól 60km-re található Ceglédbercelen.
A Gödöllői-dombság utolsó nyúlványa a falu határáig ér. A déli lejtőn a jó talaj, a jellegzetes mikroklíma finommá érleli az itt termesztett szőlőt. Nem véletlen, hogy e területet a helybéliek emberemlékezet óta Aranyhegynek nevezik. A falut körbe ölelő 200 hektár ültetvény legértékesebb dűlőin termett szőlőből készítjük borainkat.

Közel 3 évtizede fogalmazódott meg bennünk, hogy az apai szőlőskertek hagyományait átörökítve újraértelmezzük a szőlőhöz és a borhoz való kötődésünket. Aprócska pincében néhány hordóval kezdtük el a munkát. 1996-ban töltöttünk először palackba bort Megyeri Fivérek néven. Az ezredfordulót megelőző évben családi házunk udvarában építettük a szőlőfeldolgozót és az alatta lévő pincét, ahol mindössze 100 hl mustfogadására van lehetőség.

A pincéből nyíló Borkápolna a környék legkisebb családi borászatának kóstolóterme. Egy lebontott imaház 14.000 téglájából épült.

Belső kialakítása hűen követi a középkori altemplomok építészeti sajátosságait. Boltozati megoldásai szemet gyönyörködtetőek.A kápolna ideális helye a palackozott borok érlelésének is.
Borkápolna, Ceglédbercel Borkápolna, Ceglédbercel Borkápolna, Ceglédbercel