Bük látnivalói

Slow séta Bükfürdőn

Cím Bük Termál krt. 39. 47.383912 N, 16.785241 E
Kapcsolat Web: www.visitbuk.hu
Bük és környéke az érintetlen természet gazdagságát nyújtja, ahol növény és állat tökéletes szimbiózisban él. Minden évszak más és más arcát mutatja a tájnak, mellyel nem tud betelni a szemlélődő.

A fürdő szomszédságában található Kneipp és Nordic Walking Park kaviccsal, fenyőkéreggel, faforgáccsal és tobozokkal felszórt mezítlábas gyalogpályával, gyógy- és fűszernövénykert, jógázáshoz vagy ejtőzéshez kijelölt hellyel és egy helyi művész által megálmodott különleges labdahintákból álló Organikus Ponttal ígér kiváló lehetőséget a tartalmas kikapcsolódásra, a meditálásra és az elcsendesedésre.
Az árnyas fák alatt mindfulness gyakorlatokat is végezhetünk, a kijelölt jóga és meditációs pontok ideális környezetet biztosítanak a szellemi kikapcsolódáshoz.
Bőven találunk kényelmes olvasó pontokat is a fürdőváros parkjaiban - van ahol madárcsicsergés, van pedig ahol gyerkőcök nevetése a "háttérzene".

A „slow life, slow travel” mozgalom egyik legfontosabb pillére a „slow food”, amit szintén maradéktalanul megkaphatunk Bükfürdőn - tavasztól őszig, péntek délutánonként a termelői piac "Bükfürdői Esszencia" márkajelzéssel ellátott finomságai garantáltan közvetlenül a termelőtől érkeznek a piaci standokra.

A rövid körutat megtehetjük kényelmesen sétálva, vagy ha szeretnénk izmainkat is megdolgoztatni, érdemes nordic walking botokkal felszerelkezni. Mindegy hogyan, a lényeg, hogy légy jelen, légy Bükfürdőn!
Slow séta Bükfürdőn, Bük