Budapest látnivalói

Sas-hegy Tanösvény

Cím Budapest XI. kerület, Tájék u. 26. 47.482484 N, 19.018276 E
Kapcsolat Telefon: 30/408-4370 Web: www.dinpi.hu Email küldése
A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel. A 30 hektárnyi védett terület valóságos élő múzeum a lakóházakkal beépített hegy tetején. A területtel az ún. középső körútnak nevezett tanösvényen lehet megismerkedni.

A tanösvényt végigjárva megtudhatjuk mi az a dolomitjelenség, láthatunk hévíztevékenység okozta jellegzetes geológiai formákat, valamint megismerkedhetünk a terület mikroklímájának köszönhető sajátos élővilággal.
Azt is megtudhatjuk, miért nem kedvelt faj a Sas-hegyen az egyébként mindenki által kedvelt, illatos orgona. A hegy tetején csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, s kristálytiszta időben akár a Mátra csúcsait is láthatjuk.

MEGKÖZELÍTÉS:
Bp. Keleti pályaudvartól 8-as autóbusszal a Korompai utcáig, vagy Széll Kálmán térről az 59-es villamossal a Farkasréti temetőig.

NYITVA TARTÁS:
Március 1. – november 30. Hétvégén, munkaszüneti- és ünnepnapokon 10:00-18:00, terepi vezetések indulnak 11:00-15:00 között óránként. Szerdától péntekig csak csoportoknak, bejelentkezéssel. Hétfő, kedd szünnap. Augusztus 1-20. zárva.

FIGYELEM! A tanösvény csak szakvezetés mellett látogatható! Legalább 15 fős csoportok részére nyitva tartási időn kívül is tartunk szakvezetést! Kérjük, hogy legalább egy héttel előre egyeztessenek időpontot. AUGUSZTUS 20-án 17 órától a területet a tűzijáték ideje alatt fogyatékkal élők számára tartjuk fent!
Sas-hegy Tanösvény, Budapest Sas-hegy Tanösvény, Budapest Sas-hegy Tanösvény, Budapest Sas-hegy Tanösvény, Budapest