Budapest látnivalói

Sacelláry-kastély

Cím Budapest XXII. kerület, Anna u. 1-3. 47.429504 N, 19.034746 E
Kapcsolat Telefon: 30/489-7933 Web: www.sacellary.hu
A szecessziós stílusú kastélyt Sacelláry György 1898-ban építette leánya, Irén számára. Irén a pezsgőgyáros Törley József felesége volt, akinek a szomszédos birtokon állt kastélya. József és Irén halála után a Sacelláry család elvesztette a birtokot, az épületben szanatórium és tüdőgondozó intézet működött. A kastélyt 1987-ben a Magyar Hitelbank Rt. vásárolta meg, és újította fel az eredeti tervek alapján. Azóta az ingatlan magántulajdonban áll, és rendezvények helyszínéül szolgál

Az impozáns, mesebeli megjelenésű kastély Budafok egyik eldugott, romantikus zugában található. A bejárattól folyosó vezet a nagyterembe, ahol a Sacelláry család faragott címere látható, innen lehet eljutni a földszinti termekhez, illetve az emeletre. A kastély belsejét szecessziós faburkolat, faragott korlátok, gipszstukkók és Róth Miksa színezett, savmaratott ólomüveg ablakai díszítik, melyek az építés óta eltelt száz évben is épségben megmaradtak.

A kastély körüli kéthektáros angolparkot Sacelláry Irén gesztenyefákkal és egyéb díszfákkal ültette be, melyek közt ösvényeken lehet sétákat tenni. A parkot hatalmas kőkerítés veszi körül. Az elegáns és hangulatos ingatlan egyaránt alkalmas külső és belső helyszínű rendezvények megtartására.
Sacelláry-kastély, Budapest Sacelláry-kastély, Budapest Sacelláry-kastély, Budapest Sacelláry-kastély, Budapest