Budapest látnivalói

Houdini Ház

Cím Budapest I. kerület, Dísz tér 11. 47.499428 N, 19.034991 E
A House of Houdini megnyitásával Budapesten egy olyan, kiemelkedő jelentőségű kulturális központ jött létre, amely a bűvészet kedvelőinek és művelőinek nemzetközi találkozási pontja.

Az intézmény Budapesten, az első kerületi Várnegyed központjában, a varázslatos hangulatú Dísz téren kapott helyet, a város legfőbb nevezetességei: a Budavári Palota, a Mátyás templom és a Halászbástya közvetlen közelében.

A House of Houdini minden idők legnagyobb szabadulóművészének, a magyar származású Harry Houdininek állít emléket. Az itt bemutatásra kerülő állandó kiállítás Európa egyetlen és legnagyobb Houdini tárlata. A House of Houdini névadója emlékét és művészetét méltó módon kívánja őrizni az utókor számára.

A House of Houdini állandó kiállítása Harry Houdini ritkán látható, nevezetes tárgyainak gyűjteménye. Az eredeti darabok, mint pl. Houdini bilincsei és személyes levelezése mellett kiállításra kerülnek az Adrien Brody főszereplésével Magyarországon forgatott “HOUDINI!” című film eredeti kellékei is.

A House of Houdini minden látogatóját élő bűvészműsorral és különleges interaktív élményekkel várja: aki hozzánk ellátogat, egészen biztosan a bűvészet legjavát kapja!
A látogatás alkalmával vendégeinket tehetséges, fiatal magyar bűvészek élő műsorral szórakoztatják, a House of Houdini mini-színpadán, az Orfeumban.

Ne feledjék: a látogatás végén Harry Houdini árnyéka mellett készíthetnek fényképet! Ha szerencséjük van, és maga Harry is úgy gondolja, akkor egy soha nem látott trükkel lepi meg Önöket!
Houdini Ház, Budapest Houdini Ház, Budapest Houdini Ház, Budapest Houdini Ház, Budapest