Budapest látnivalói

Guckler Károly Tanösvény

Cím Budapest III. kerület Szépvölgyi út 47.546709 N, 19.005615 E
Kapcsolat Telefon: 26/598-000 Web: www.parkerdo.hu Email küldése
A tanösvény a budapesti Hármashatár-hegy egykori újraerdősítését vezető Guckler Károly főerdőmesterről kapta nevét. A 3,5 kilométer hosszú útszakaszon a főváros környéki erdők élővilágát és az óbudai térség történelmét bemutató interaktív táblák mellett két kiépített kilátópont is természetjárásra csábít.

A kilátóteraszok Óbuda és a főváros északi régiója irányába kínálnak szép panorámát. A 14 interaktív ismeretterjesztő tábla mindegyikét ellátták QR-kóddal is, így az érdeklődők az interneten további információkhoz juthatnak a térség élővilágával és a kilátópontokról látható táj történelmével kapcsolatban.

Az 1918-ban létesített sétaútat 2018-ban újította fel a Pilisi Parkerdő Zrt, melynek keretében elvégezték az út felületének karbantartását, felújították az egykor kőből épített kilátópontot, öt pad-asztal garnitúrát és további öt padot helyeztek el, a Virágos-nyeregben pedig tűzrakóhelyet építettek ki. Pótolták a Tábor-hegyi barlanghoz vezető turistaút melletti korlát és lépcső hiányzó elemeit, és felújították az egykori terméskő padot is.

Megközelítés: A Szépvölgyi út és a Hármashatárhegyi út találkozásánál lévő, a 65-ös és 65A jelzésű autóbuszok megállójától (Fenyőgyöngye étterem) kell elindulnunk a Hármashatár-hegy csúcsa felé az aszfaltozott úton. Remek alternatíva, ha az Országos Kék Túra jelzésén indulunk el a hegyre. A Hármashatárhegyi út felénél a zöld kereszt jelzésen kell betérnünk a Guckler Károly útra.
Guckler Károly Tanösvény, Budapest Guckler Károly Tanösvény, Budapest Guckler Károly Tanösvény, Budapest Guckler Károly Tanösvény, Budapest