Budapest látnivalói

Budapest Highland Golf Club

Cím Budapest XXII. kerület, Dózsa György út 99-103. 47.417393 N, 18.987237 E
Bármilyen hihetetlen: olcsóbb, mint egy elegáns fitneszterem! Sokan azt hiszik, hogy a golf egy szűk, milliárdos rétegnek szóló, zártkörű, méregdrága időtöltés. Világszerte több tízmillió ember tudja már, hogy a golfpályán megtalálhatja a sportot, az üzleti vagy baráti kapcsolatépítés, társkeresés, ismerkedés lehetőségét és a pihenést, kikapcsolódást. Igényes társaságot igényes környezetben.

Kik szoktak golfozni? A Highland Golf Club legfiatalabb játékosa 6 éves, a legidősebb 83 éves. Játszanak itt egyetemisták és üzletemberek, irodából érkezők és nyugdíjasok. Összeköti őket a kulturált környezet és társaság iránti igény, bármivel is foglalkoznak.

Még soha nem golfoztál? A golf nem csak egy szabadidős sport, hanem egy társasági esemény is, ahol sok új emberrel ismerkedhetsz meg igényes környezetben.

Első lépés: 2 órás bemutató golfoktatás
Ha még nem golfoztál de szeretnéd kipróbálni, akkor első lépésként a bemutató golfoktatást ajánljuk, ahol igényes környezetben eltölthetsz 2 órát a golfpályán. A könnyed, jó hangulatú program során megismerkedünk az alap-ütésekkel, körbemegyünk a pályán, és egy kis versenyt is szervezünk. Bármilyen sportos, kényelmes ruházat és lapos talpú cipő megfelelő.
A részvételi díj 4.990 forint/fő, melyet a helyszínen fizethetsz. Az ár minden költséget tartalmaz. (Oktatás, ütők, labda, pályahasználat.) Folyamatosan indítunk bemutató golfoktatást, jellemzően szombati napokon. Az előre meghirdetett aktuális időpontok a honlapon, illetve a Facebook-oldalon találhatóak (regisztráció szükséges): Bemutató golfoktatás aktuális időpontok.

Második lépés: 10 órás kezdő golfoktatás
Szeretnél megtanulni golfozni? Hogyan tovább? A teljes golfszezonban (márciustól októberig), folyamatosan lehet jelentkezni kis csoportos (3-4 fő) 10 órás kezdő golfoktatásra. Itt az alapvető ütéstípusokat, legfontosabb szabályokat tanulhatod meg.
A 10 órás kezdő golfoktatás ára 39.990 forint/fő, és az alábbiakat tartalmazza
10 óra oktatás (4×2 óra gyakorlat, 2 óra elmélet, a végén vizsga)
10 kosár gyakorlólabda (1 kosár: 48 darab labda)
1 hónapig a gyakorlóterületek és a PAR3 pálya korlátlan használata
3 darabos kezdő golfütő-készlet ingyenes használata
a 10 órás kezdő golfoktatásgolfoktatás végén megszerezhető “Pályaengedély” a magyarországi golfpályákon történő játékra jogosít (versenyeken történő induláshoz, illetve külföldi pályákon történő játékhoz külön, ún. EGA kártya vizsgát kell tenni)
Érdemes minél többször kijönni gyakorolni, hogy az órán tanultakat begyakorold.

Harmadik lépés: 10+1 órás haladó golfoktatás
Ha még szeretnél csiszolni tudásodon, azt kis csoportos (3 fő) haladóknak szóló golfoktatáson is megteheted. A haladó golfoktatás célja, hogy a golfozó EGA-kártyát szerezzen.
A 10+1 órás haladó golfoktatás ára 44.990 forint/fő, és az alábbiakat tartalmazza:
10 óra oktatás (5×2 óra)
+1 óra: szövetségi szabályvizsga
10 kosár gyakorlólabda (1 kosár: 48 darab labda)
1 hónapig a gyakorlóterületek és a PAR3 pálya korlátlan használata
golfütők ingyenes használata
Ha valaki szeretné golftudását tovább csiszolni, a golfoktatóknál egyéni órák keretében teheti ezt meg.

Negyedik lépés: kezdő „PAR3” klubtagság
A következő lépés a kezdőknek kialakított ún. “PAR3 pályára” érvényes klubtagság megvásárlása. Ez egy 3 szakaszos golfpálya, igazi golfélményt nyújt, kb. fél óra alatt tudja egy kezdő lejátszani. A “PAR3 klubtagsággal” korlátlanul használhatod ezt a pályát, illetve az összes gyakorlóterületet.
A kezdő golfozóknak az első évben általában ez elég is: elvégzik a 10 órás kezdő golfoktatást, megvásárolják a PAR3 klubtagságot, sokat kijárnak gyakorolni.

Ötödik lépés: vizsga a 9 szakaszos “nagy” golfpályára
A 10 órás kezdő golfoktatás végén sikeres vizsgát tett játékosok a Magyar Golf Szövetség regisztrált golfozói lesznek, és a pályaengedély jogosít a magyarországi golfpályákon történő játékra.
Versenyeken történő induláshoz illetve külföldi pályákon történő játékhoz külön, ún. EGA kártya vizsgát kell tenni.
Minden hónapban, általában szombat délelőtt szervezünk elméleti szabálytanfolyamot. A teszteket a Magyar Golf Szövetség javítja és regisztrálja.
- Junior golfozók
A junioroknak az előadás és vizsga is ingyenes, viszont sikertelen vizsga esetén a játékosnak újabb tanfolyamon kell részt vennie, melynek díja 10.000 Ft/fő.
Az EGA-kártya a 18 év alatti junior golfozók számára ingyenes, azonban számukra is kötelező a regisztráció.
- Felnőtt golfozók
Az oktatás díja felnőttek számára 10.000 Ft/fő.
Az EGA-kártya éves díja 2020-ban felnőtt golfozók számára 15.000 Ft/év, melyet a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) részére kell befizetni.
A vizsgára jelentkezők felkészülését nagyban segítheti a Magyar Golf Szövetség honlapján megtalálható A golf szabályai című szabálygyűjtemény.

Hatodik lépés: klubtagság a 9 szakaszos “nagy” golfpályára
Ha sikeres vizsgát tettél, akkor eljött a nagy nap, és lehet klubtagságot venni a nagy, 9 szakaszos pályára. Ezzel a tagsággal is korlátlanul lehet játszani az egész golfszezonban. Érdemes elindulni a versenyeken is, ahol neves szponzorok ajándékait lehet megnyerni és sok új barátot, üzletfelet lehet szerezni a jó hangulatú rendezvényeken, klubdélutánokon.

Juniorokat is várunk!
Junior oktatás: már 6 éves kortól jöhetnek a gyerekek golfozni.
Hétvégi időpontokban, több tudásszinten, junior korosztály számára Tóbiás Zsolt és Scridon Laura PGA oktatók juniorok számára tartanak csoportos edzéseket.

Nyári junior golf táborok: július és augusztus hónapokban egyhetes golf táborokat szervezünk, napi 4 óra golfoktatással, teljes ellátással, gyermekfelügyelettel.
Budapest Highland Golf Club, Budapest Budapest Highland Golf Club, Budapest Budapest Highland Golf Club, Budapest Budapest Highland Golf Club, Budapest