Bőszénfa látnivalói

Szarvasfarm

Cím Bőszénfa Malom u. 3. 46.228615 N, 17.848200 E
Látogatótúráink és szervezett programjaink mind a szakmabeliek, mind a természet és az élővilág iránt érdeklődők számára kellemes, érdekes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A szelíd szarvasok simogatása, a dámszarvasok, a vaddisznók, az őzek és a muflonok egészen közelről – akár lovaskocsiról - való megfigyelése és etetése, az őshonos háziállatfajainkkal való ismerkedés, a vadállomány és a trófea kiállítás megtekintése, továbbá a saját termékeinkből kínált kóstoló – vadhúsból készített sonka, kolbász, szalámi - egyaránt felejthetetlen élményt biztosítanak minden korosztály számára, egész éven át. A vadhúsból készített ételeinket helyben, Zselicvad éttermünkben ízlelhetik meg.

Hadd lássuk vendégül Önt és kedves családját, barátait és kollégáit Bőszénfán, jöjjön el festői környezetben található tájközpontunkba, töltsön el nálunk egy vagy pár szép, élménydús napot.

Csoportok a szarvasfarmot a hét minden napján látogathatják, de előzetes bejelentkezés szükséges!
Egyéni látogatóinknak az aktuális nyitva tartási időben is biztosítunk látogatási lehetőséget.

Állatsimogató
Az ember mindig is késztetést érzett arra, hogy az állatokat megsimogassa, kézből etesse. A vadállatok esetében ez az állatkertekben és a vadasparkokban általában nem lehetséges. Nálunk viszont igen, mert itt szelíd, kézből nevelt szarvastehenek és bikák is várják a vendégek látogatását.

Állatsimogatónk legrégebbi és legkedvesebb lakói, kicsik és nagyok kedvencei a szarvastehenek, akik módfelett barátságosak és ragaszkodók, a csoportokat sokszor a kapuban várják és végigkísérik az állatsimogatóban. További szelíd teheneink elbűvölő, pöttyös borjai májustól szinte kéznyújtásnyira játszadoznak a látogatóktól.
Fiatal szarvasbikáink, a szeptemberi szarvasbőgési időszakot kivéve szintén nagyon kezesek, és növésben lévő – barkás – agancsuk simogatása a legkevésbé sem zavarja őket.

A hagyományos színű (pöttyös) dámszarvasok mellett különleges, fehér és fekete színváltozatú lapátosokban is egészen közelről gyönyörködhetünk.

Az egyik külön kertben vendégeink megcsodálhatják szelíd vaddisznókondánkat is. A mára már hatalmas méretű vadkant, Gerzsont egykor csíkos korában, elárvultan találták a környéken. A cumisüveggel felnevelt vaddisznónak mostanra saját, két – szintén kézből nevelt – kocából és három süldőmalacból álló kondája van, de az itt betöltött családfői szerepe ellenére sem lett hálátlan az emberhez.

Minden évszakban láthatunk valami érdekeset az állatsimogatóban: februárban az agancshullatást, kora tavasszal a vedlést, késő tavasszal az újszülött borjakat és a csíkos vadmalacokat, nyár végén a barkás agancs letisztítását, szeptemberben a gímszarvasok bőgését, októberben pedig a dámszarvasok barcogásának lehetünk tanúi.
Szarvasfarm, Bőszénfa Szarvasfarm, Bőszénfa Szarvasfarm, Bőszénfa