Bölcske látnivalói

Szent András kastély

Cím Bölcske Szent-András puszta 10. 46.739526 N, 18.919713 E
Vannak, akik olyan helyről álmodnak, ahol megélhetik a régi korok nemes eleganciáját. Egy helyről, amely rendelkezik a mai kor tudatosságával és korszerű vívmányaival, mégis menedéket, csendes szigetet nyújt a zaj és a rohanás elől.

Vannak, akik közösségi teret keresnek, amely egyszerre őrzi a nem mulandó értékeket, és nyújt lehetőséget arra, hogy a változó világ kérdéseire keressünk válaszokat és megoldásokat.

Mások olyan ünnepélyekről, esküvőkről, bálokról álmodnak, mint egy mesebeli, hercegi menyegző, vagy csak eltöltenének egy hétvégét, amely testnek és léleknek ugyanolyan tápláló és nyugalmas időtöltést jelent.

Ezen álmok megvalósítására született újjá ez A Hely.
Európa közepén, mégis a világ végén.

Egy 7,5 hektáros angolpark közepén, erdővel, tavakkal és patakkal, ősöreg faóriásokkal körülvett kétszintes klasszicista kastély áll. Aki ide látogat, egyszerre csodálhatja a régi kápolnát, és élvezheti a korunk igényeinek megfelelő vendégházak és a wellness kényelmét. Épp úgy gyűlnek itt össze cégvezetők és innovátorok, változni vágyók, hogy új inspirációt kapjanak, mint a csendes alkotásra vágyó művészek, vagy A Helyen több ezer éve élt kelták faluja és hagyományai után kutatók.

Ez a változás tere, de ez a változás nem elbontja a régit, hanem megőrzi az értékeket és hozzátesz ahhoz. Központ, a szó legabsztraktabb és egyszerre leginkább szó szerinti értelmében is, ahogyan mindig is az volt. Lehetőséget ad arra is, hogy az idelátogató egy rövid időre az itt lakók, és A Hely „birtoklói” sorából vegye ki a részét, idézőjelben, hisz egy ilyen Helyet valójában nem birtoklunk, hanem megéljük, részt kapunk, adunk, vállalunk belé és belőle.

„Mint valami elvarázsolt kastély – nézek vissza a hatalmas platánokon túli sárga kúriára…” – Molnár Gábor, a 20. század egyik legnépszerűbb magyar vadász- és útleírásírója, kalandos életű Brazília kutató, így említi a kastélyt önéletrajzi regényében.
Mielőtt elindult Brazíliába, intézőként élete egy meghatározó évét töltötte el itt, részletesen ír az itteni életről Makk és Jaguár című önéletrajzi könyvében.

A Hely szeretettel várja Önöket is.
Szent András kastély, Bölcske Szent András kastély, Bölcske Szent András kastély, Bölcske