Bogács látnivalói

Színészliget

Cím Bogács Cserépi út 47.911940 N, 20.534346 E
Kapcsolat Web: www.bogacs.hu
A Színészligetet 2009 tavaszán alakítottuk ki Hanák Zsolt ötletgazda és a település akkori polgármestere, Verhóczki Sándor kezdeményezésére. Úgy szerettünk volna emléket állítani a magyar színművészet nagyjainak, hogy az előttük tisztelgő hely mindenkor látogatható legyen
Bogácson nincsen színház, de vannak jeles alkalmak, amikor neves művészek vendégszerepelnek nálunk. A filmek és a televízió révén is jól ismerjük azokat a nagy színészeket, akiknek művészi teljesítménye örök emlékké teszi a drámákat és a kabarétréfákat egyaránt.
Ezért a múlhatatlanság szimbólumával, „égig érő" fákkal tisztelgünk előttük – többeknek, akik bár a közelmúltban még maguk ültették el fájukat, sajnos már csak az emléke előtt.

A Színészliget első fái 2009 áprilisában kerültek a földbe, majd 2010-ben és 2012-ben továbbiakkal gyarapodott a liget. A Színészliget bejáratánál álló kereszten a magyar színjátszás legnagyobbjainak emléktáblái láthatók.

A SZÍNÉSZLIGETBEN JELENLEG AZ ALÁBBI MŰVÉSZEK FÁI LÁTHATÓK:
Sztankay István, Haumann Péter, Bodrogi Gyula, Tordy Géza, Törőcsik Mari, Psota Irén, Berek Kati, Máthé Erzsi, Sinkovits Imre, Raksányi Gellért, Zenthe Ferenc, Kállai Ferenc, Komlós Juci, Király Levente, Lukács Margit, Darvas Iván, Garas Dezső, Szabó Gyula, Avar István, Bessenyei Ferenc, Agárdy Gábor.
Színészliget, Bogács