Böde látnivalói

Energiadomb

Cím Böde külterület 46.844194 N, 16.726240 E
Kapcsolat Web: www.sokszinuvidek.24.hu
A falu egyik nevezetessége az energiadomb, amely 2010-ben a Zala megye 7 természeti csodája szavazáson első helyezést ért el.

A domb felfedezője Böde János. Szerinte ezen a dombon találkozhat az ember az „erővel”. Azzal az erővel, ami a világon több helyen is jelen van: Lourdes-ban, Medjugorje-ban, Fatimában és Tápiószentmártonban. Ezeken a helyeken az embereknek lehetőségük van az „erő” segítségével mielőbb letudni betegségeiket, fájdalmaikat.

A falu elejét jelző táblát elkerülve, jobbra kell fordulni, hogy feljussunk gyógyító területre. A földsugárzás állítólag jóval nagyobb itt, mint az ismert Kincsem Park Attila dombján. A terület tulajdonosát minden dicséret megilleti, hogy nem akar szenzációt és üzletet csinálni a helyből, így bárki ingyenes felkeresheti.

Mély, nyugtató béke honol a dombon, s valóban érezhető valami megmagyarázhatatlan bizsergés. A természet közelsége és csendje különös erővel hat az emberre. Sokan járnak ide feltöltődni, energiát nyerni messzi vidékekről is. A tanács szerint inkább több alkalommal kevesebb időre érdemes felkeresni a helyet.

Böde honlapján ezt írják: Minden ember vágyik a csodára, a csodás gyógyulásra. Talán ezt nyújtja nekünk a domb.

Egyetértünk. Azzal talán nem ártunk senkinek, ha hiszünk a csodákban.
Energiadomb, Böde